ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Να συμβάλλουμε στην κοινή σοσιαλιστική προοπτική

Χαιρετιστήριο μήνυμα στην ΚΕ του ΚΚ Λουξεμβούργου για την 85η επέτειο από την ίδρυσή του

Κυριακή 8 Γενάρη 2006

Από συνάντηση αντιπροσωπείας της ΚΕ του ΚΚΕ με επικεφαλής την Αλέκα Παπαρήγα με τον πρόεδρο του ΚΚ Λουξεμβούργου, Αλί Ρούκερτ
Ογδόντα πέντε χρόνια συμπληρώθηκαν στις 2 Γενάρη από τη μέρα ίδρυσης του Κομμουνιστικού Κόμματος Λουξεμβούργου, ενός κόμματος που από την αρχή της ιστορίας του αντιμετώπισε σημαντικά κρούσματα δυσφήμισης, εχθρότητας και καταστολής επειδή έθετε ως τελικό του στόχο την κατάργηση του καπιταλισμού. Με αφορμή αυτή τη μέρα, η ΚΕ του ΚΚΕ απέστειλε χαιρετιστήριο μήνυμα προς το ΚΚ Λουξεμβούργου όπου εκφράζει «θερμούς αδελφικούς χαιρετισμούς στην ΚΕ και σε όλους τους κομμουνιστές» της χώρας αυτής που «δικαιολογημένα πρέπει να είναι περήφανοι για την ιστορία και τη συνεισφορά» του συγκεκριμένου κόμματος.

«Τα τελευταία χρόνια τα κόμματά μας, σημειώνει η ΚΕ του ΚΚΕ, έχουν αγωνιστεί δίπλα δίπλα σε διάφορα μέτωπα της αντιιμπεριαλιστικής πάλης, ενάντια στις πολιτικές της ΕΕ, για το δυνάμωμα του κομμουνιστικού κινήματος στην Ευρώπη και παγκοσμίως, καθώς και για την υπεράσπιση της κομμουνιστικής ταυτότητας και της σοσιαλιστικής προοπτικής. Θυμόμαστε την ενεργή αλληλεγγύη και στήριξη του ΚΚΛ στην εκστρατεία μας για τις εκλογές του Ευρωκοινοβουλίου το 2004».

Αναφορικά «στη γενική επίθεση ενάντια στους λαούς της Ευρώπης, αλλά και τις αντιστάσεις και τους αγώνες των λαών και τις νέες δυνατότητες που παρουσιάζονται για την αντεπίθεσή τους», υπογραμμίζεται: «το κύρος και η αξιοπιστία της ΕΕ έχει μειωθεί σημαντικά σε σχέση με τις αρχές του 1990», κάτι που «αποδεικνύουν και τα δημοψηφίσματα που έγιναν στη Γαλλία και την Ολλανδία.

Η ενισχυμένη επιθετικότητα του καπιταλισμού, ο περιορισμός των ορίων του, και ο φόβος για το μέλλον του τροφοδοτεί ένα νέο αντικομμουνιστικό κύμα στην ΕΕ και στην Ευρώπη το οποίο τίθεται ξανά από το Συμβούλιο της Ευρώπης, που πηγαίνει χέρι - χέρι με τα νέα αντιδημοκρατικά και καταπιεστικά μέτρα και με τη στήριξη παλιών και νέων ηττοπαθών και οπορτουνιστικών ρευμάτων».

«Οι εξελίξεις, συμπληρώνεται, υπογραμμίζουν το αναπόφευκτο ρόλο των κομμουνιστικών κομμάτων που είναι συνεπείς στις επαναστατικές αρχές. Το κόμμα μας θεωρεί αναγκαία μια σαφή και χειροπιαστή διεθνή παρουσία των κομμουνιστών, ώστε να προβάλλονται οι κομμουνιστικές ιδέες και να ξαναζωντανεύσει ο σοσιαλισμός ως η μόνη ρεαλιστική εναλλακτική λύση για τους λαούς».

Το χαιρετιστήριο της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρεται και στις κοινές απόψεις και εκτιμήσεις με το ΚΚ Λουξεμβούργου σε ό,τι αφορά το «Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς» και καταλήγει ότι «πιστεύουμε πως όσο δε διαμορφώνεται ένα ισχυρό και ευδιάκριτο κομμουνιστικό κίνημα, ικανό να καθοδηγήσει μια στρατηγική αντεπίθεση, τα λαϊκά κινήματα και οι ριζοσπαστικές δυνάμεις θα είναι πιο ευάλωτες σε ό,τι αφορά τη σύγχυση, την έλλειψη προσανατολισμού και την ενσωμάτωση. Τα Κομμουνιστικά Κόμματα που υπερασπίζονται τη σπουδαιότητα του Μαρξισμού - Λενινισμού και το στόχο του σοσιαλισμού, μπορεί να έχουν μια σημαντική συμβολή στην ανάπτυξη μιας κοινής στρατηγικής και προώθησης της σοσιαλιστικής προοπτικής στον 21ο αιώνα».