ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Πληθαίνουν οι «φωνές» καταδίκης
Τετάρτη 11 Γενάρη 2006

Στα πλαίσια της δραστηριότητας του Κόμματος ενάντια στο αντικομμουνιστικό μνημόνιο, αντιπροσωπείες της Κομματικής Οργάνωσης Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Θεοδόση Κωνσταντινίδη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ, τις προηγούμενες μέρες πραγματοποίησε συναντήσεις με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Βασίλη Παπαγεωργόπουλο, τον Δήμαρχο Σταυρούπολης Διαμαντή Παπαδόπουλο, τις Πρυτανικές Αρχές του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου, τον πρόεδρο του ΤΕΕ/ΤΚΜ (Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας) Σάκη Τζακόπουλο και την Πανελλαδική Καπνεργατική Ομοσπονδία.

Στις αντιπροσωπείες του ΚΚΕ συμμετείχαν οι βουλευτές Γιώργος Χουρμουζιάδης, και Αγγελος Τζέκης, τα μέλη της ΚΕ Χρίστος Κόφφας και Σάκης Βαρδαλής, ο Κώστας Αβραμόπουλος, μέλος της ΚΕ και Γραμματέας της ΚΟΘ, και ο Γιώργος Τσιλιγκιρίδης, μέλος του ΝΓ της ΚΟΘ.

Στη διάρκεια των συναντήσεων, ανταλλάχτηκαν απόψεις γύρω από το ζήτημα του αντικομμουνιστικού μνημονίου και εκφράστηκε καταρχήν συμφωνία ως προς την αντίδραση που πρέπει να εκφραστεί απέναντι σ' αυτού του είδους τις ενέργειες.

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης και ο Δήμαρχος Σταυρούπολης συμφώνησαν ότι θα μελετήσουν το συγκεκριμένο αντικομμουνιστικό μνημόνιο και θα συζητήσουν το θέμα στα αντίστοιχα Δημοτικά Συμβούλια.

Από την πλευρά του, ο Πρύτανης του ΑΠΘ Γ. Αντωνόπουλος δήλωσε ότι το ΑΠΘ με μια μακρόχρονη κληρονομιά οκτώ δεκαετιών είναι υπέρμαχο της ελεύθερης διακίνησης ιδεών και απόψεων. Δήλωσε, παράλληλα, ότι θα θέσει το θέμα τόσο στο Πρυτανικό Συμβούλιο, όσο και στη Σύγκλητο του ΑΠΘ.

Το προεδρείο της Ομοσπονδίας Καπνεργατών δεσμεύτηκε ότι θα θέσει το ζήτημα στο Διοικητικό Συμβούλιο, ώστε να παρθεί καταδικαστική - απορριπτική απόφαση. Και παράλληλα θα καλέσει και τα σωματεία - μέλη της να πάρουν αντίστοιχες αποφάσεις.

Ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ/ΤΚΜ Σάκης Τζακόπουλος τόνισε ότι καταδικάζει απερίφραστα το εν λόγω αντικομμουνιστικό μνημόνιο και δήλωσε ότι θα θέσει το θέμα στην πρώτη συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής για να παρθεί αντίστοιχη καταδικαστική απόφαση.

Η δραστηριότητα της ΚΟΘ του ΚΚΕ ενάντια στο αντικομμουνιστικό μνημόνιο θα ενταθεί το επόμενο διάστημα με συναντήσεις με φορείς και προσωπικότητες της πόλης και του νομού και θα κορυφωθεί με τη μεγάλη πολιτική συγκέντρωση καταδίκης - απόρριψης του αντικομμουνιστικού μνημονίου τη Δευτέρα 23 Γενάρη στις 6 το απόγευμα στην Πλατεία Αριστοτέλους, με ομιλητή τον Θεοδόση Κωνσταντινίδη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.