ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
Κυριακή 15 Γενάρη 2006

Μήτσος Κωτούζας
Φωτ. 2

Ο Απόστολος και η Παναγιώτα Χονδρογιάννη προσφέρουν ως τρίτη δόση για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Γρεβενών, 1.000 ευρώ στη μνήμη των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και μαχητών του ΔΣΕ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΖΑΜΑΝΑΚΟΥ, ΓΙΑΝΝΗ ΖΑΜΑΝΑΚΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΝΤΑΚΟΥΜΑ, ΜΙΛΤΙΑΔΗ ΣΙΟΥΛΑ, ΒΑΣΙΛΗ ΜΙΧΟΥ από το χωριό Φιλιππαίοι. Και από το Μεσολούρι Κ. ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ, ΔΗΜ. ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ (Ντέρου), ΔΗΜ. ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ (φωτογραφία), ΔΗΜ. ΧΑΤΖΗ (φωτογραφία), Α. και ΝΙΚΟΥ ΚΑΡΑΔΗΜΟΥ, ΑΝΔΡΣΑ ΜΠΙΤΗ, ΧΡΗΣΤΟΥ και ΑΘΑΝ. ΜΥΛΩΝΑ, ΖΗΣΗ ΛΕΤΣΙΟΥ, Θ. ΓΑΚΗ, ΣΩΤ. ΚΑΝΙΑ, ΑΘ. και ΑΧΙΛΛΕΑ ΛΑΤΣΟΥ, ΜΙΧ. ΛΙΑΚΟΥ, ΑΛΕΞ. ΤΣΑΝΙΚΑ, ΣΟΥΛΤΑΝΑΣ ΠΑΣΙΑ, ΧΑΡ. ΤΣΙΟΥΒΑΡΑ, ΧΡ. ΜΠΑΡΛΑΓΙΑΝΝΗ. ΑΡ. ΜΠΙΤΗ, Κ. ΤΣΑΚΝΑΚΗ, ΑΧΙΛΛΕΑ ΜΠΑΤΖΙΟΥ, ΑΘΑΝ. ΚΑΨΑΛΗ, ΑΘΑΝ. ΜΥΛΩΝΑ. Θ. ΠΑΠΑΘΩΜΑ, ΑΠ. ΓΚΟΝΤΙΠΟΥΛΙΟΥ και ΤΖΙΒΗ. Καθώς επίσης στη μνήμη του φίλου τους ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΚΑΤΣΙΩΡΑ κομμουνιστή από τη Θεσσαλονίκη.

* * *

Στη μνήμη των αγωνιστών ΓΙΩΡΓΟΥ ΒΟΥΒΑΛΕΑ, ΑΝΤΩΝΗ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ και όλων των αγωνιστών από την Καλαμάτα, οι οποίοι έδωσαν τη ζωή τους στους αγώνες για τα μεγάλα ιδανικά του σοσιαλισμού και του ανθρωπισμού, τα αδέλφια Β και Ν.Τ. προσφέρουν 1.000 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Ζωγράφου.

Κωνσταντίνος Οικονόμου
* * *

Στη μνήμη της γυναίκας μου ΜΑΙΡΗΣ, των αδελφών της ΑΓΛΑΪΑΣ, ΝΙΤΣΑΣ, ΔΙΔΟΥΣ και του μπατζανάκη μου ΣΠΥΡΟΥ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ τέως Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, οι οποίοι πέθαναν το 2002, προσφέρω στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Εικαστικών, 300 ευρώ.

Γιάννης Θεοφίλης - ζωγράφος

* * *

Φωτ.

Στις 11 Δεκέμβρη 2005 «έφυγε» από κοντά μας ο αγαπημένος μας σύντροφος και φίλος ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΠΟΡΜΠΟΤΗΣ και άφησε δυσαναπλήρωτο κενό στην οικογένειά του και σε όσους τον γνώρισαν. Η μνήμη του παραμένει ζωντανή ανάμεσά μας, όπως ζωντανή ήταν και η φωνή και οι αγώνες του για τα ιδανικά του ΚΚΕ και του σοσιαλισμού.

Ο Βασίλης Μπορμπότης γεννήθηκε στο Αρδάνι Τρικάλων το 1948. Από μικρός γνώρισε την κοινωνική αδικία, τη φτώχεια και την ανέχεια του καπιταλιστικού συστήματος. Εφηβος ρίχτηκε στη βιοπάλη και πήρε το δρόμο του αγώνα.

Μετά τη μεταπολίτευση εντάχτηκε στο ΚΚΕ. Εως το θάνατό του ήταν Γραμματέας της ΚΟΒ στο Αρδάνι.

Με τη σύζυγό του Αγγελική και τα δυο παιδιά και τα εγγόνια του είχε μια υπέροχη οικογένεια.

Ηταν τίμιος, εργατικός, καλός οικογενειάρχης και διαπαιδαγώγησε σωστά τα παιδιά του. Πάντα πρόθυμος να βοηθήσει τους συνανθρώπους του.

Στην κηδεία του παραβρέθηκαν σύσσωμοι οι συγχωριανοί του, αντιπροσωπεία της ΝΕ του ΚΚΕ και του Δήμου Παλαιοκάστρου.

Τρύφων Μπάρλας
Στη μνήμη του και αντί για στεφάνι στον τάφο του προσφέρουμε 240 ευρώ στο «Ριζοσπάστη».

Οι σύντροφοι και φίλοι του από το Αρδάνι, που ζουν στην Αθήνα Θανάσης Πάνταινας, Κώστας Καλλέας, Σπύρος Μπορμπότης, Βασίλης Τσίγκας, Κώστας Τσίγκας, Βασίλης Βράντζας, Δημήτρης Κολιός, Βαγγέλης Σακελαρίου, Σπύρος Παπαστεριάδης, Σπύρος Τσίγκας, Τάκης Ζιώγας, Κώστας Παπαγεωργίου.

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του αγαπημένου και αξέχαστου συντρόφου μου ΜΗΤΣΟΥ ΚΩΤΟΥΖΑ, στελέχους του ΚΚΕ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και αξιωματικού του ΔΣΕ, προσφέρω για την οικονομική εξόρμηση, ως δεύτερη δόση 300 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Πασά - Κιόσκι Βέροιας.

Φρόσω Κωτούζα

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του παππού μας ΤΡΥΦΩΝΑ Κ. ΜΠΑΡΛΑ, τον οποίον δε γνωρίσαμε, μάθαμε όμως για τους αγώνες του από τις γραμμές του ΕΛΑΣ και για τις διώξεις του στα μετέπειτα χρόνια, από τις διηγήσεις συναγωνιστών του και των γονιών μας, προσφέρουμε στο Κόμμα, το ΚΚΕ, που γαλούχησε τέτοιους ανθρώπους, 150 ευρώ από τα Κάλαντα, για την οικονομική εξόρμηση μέσω Ν/Α ΚΟΒ Εκπαιδευτικών.

Θα συνεχίσουμε, παππού.

Τρύφωνας, Αρίστος, Μυρσίνη Μπάρλα

* * *

Φωτ.

Συμπληρώθηκαν 6 μήνες από το «χαμό» του ΠΕΡΙΚΛΗ ΑΛΙΒΙΖΑΤΟΥ, ο οποίος ως το τέλος της ζωής του αγωνιζόταν για τα ιδανικά του ΚΚΕ.

Στη μνήμη του προσφέρουμε 100 ευρώ στην οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Ληξουρίου.

Η γυναίκα του και τα παιδιά του

* * *

Ο Γεώργιος Μαριόλης προσφέρει, μέσω ΚΟΒ ΕΒΕ Πειραιά 100 ευρώ στην οικονομική εξόρμηση, στη μνήμη των νεκρών ηρωικών αγωνιστών της 3ης Μεραρχίας του ΔΣ Πελοποννήσου.

* * *

Φωτ.

Στις 14 Γενάρη συμπληρώθηκαν 2 χρόνια από τότε που έφυγε αναπάντεχα από τη ζωή ο σύντροφος της ζωής μου και του αγώνα ΚΩΣΤΑΣ ΓΟΥΡΙΩΤΗΣ. Γεννήθηκε το 1929 στην Ελαφο Αγιάς Λάρισας, Μαχητής του ΔΣΕ στον Εμφύλιο, αργότερα ήταν γραμματέας της ΕΔΑ στο χωριό του και μετά τη μεταπολίτευση, μέλος της ΚΟΒ Σουφλαρίων του ΚΚΕ και αγωνίστηκε για την ανασύνταξη των κομματικών οργανώσεων. Παράλληλα, ανέπτυξε συνδικαλιστική δράση, ως μέλος του Συνδικάτου Οικοδόμων.

Μαρίνος Ξαγοράρης
Στη μνήμη του προσφέρω 80 ευρώ στην οικονομική εξόρμηση, μέσω της ΝΕ Λάρισας και 20 ευρώ στο «Ριζοσπάστη», τον καθημερινό του σύντροφο.

Σοφία Γουργιώτη

* * *

Στη μνήμη της αδελφής μου ΚΟΝΔΥΛΙΑΣ ΛΑΜΠΡΟΔΗΜΟΥ, του θείου μου ΙΩΑΝΝΗ ΣΥΡΟΥ των εξαδέλφων μου ΝΙΚΟΥ ΑΥΓΕΡΙΚΟΥ και ΜΗΤΣΟΥ ΦΛΩΡΟΥ και των αδελφών ΑΝΔΡΕΑ, ΓΙΩΡΓΟΥ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΣΥΡΟΥ από την Αράχοβα Βοιωτίας, οι οποίοι σκοτώθηκαν πολεμώντας από τις γραμμές του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ, προσφέρω 100 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ ΕΒΕ Λάρισας.

Στάθης Λαμπροδήμος Υπολοχαγός και τελευταίος διοικητής του 1ου Λόχου το Τάγματος Δημοκρατικής Νεολαίας της ΙΙης Μεραρχίας του Διαμαντή.

* * *

Στη μνήμη των 16 συγχωριανών μου από το Γλυκονέρι Καστοριάς, οι οποίοι έδωσαν τη ζωή τους στους αγώνες της Εθνικής Αντίστασης για την απελευθέρωση της πατρίδας και τα ιδανικά του σοσιαλισμού, καθώς επίσης στη μνήμη των αδελφών μας ΔΗΜΗΤΡΗ και ΜΙΧΑΛΗ ΤΣΟΛΑ από το Πεύκο Καστοριάς, προσφέρουμε 100 ευρώ, μέσω ΚΟ Μαγνησίας για την οικονομική εξόρμηση.

Παναγιώτης και Ευανθία Τσιρώνη

* * *

Φωτ.

Στις 9 Δεκέμβρη 2005 «έφυγε» από κοντά μας η ΖΩΗ ΘΩΜΟΥ. Γεννήθηκε στο Δίστρατο της Κόνιτσας από γονείς φτωχούς αγρότες. Στη διάρκεια του Εμφύλιου, μαζί με άλλα παιδιά, βρέθηκε στην Ουγγαρία. Εκεί σπούδασε και στη συνέχεια εργάστηκε ως νοσηλεύτρια. Το 1953 εντάχτηκε στις γραμμές του ΚΚΕ.

Με την πτώση της δικτατορίας των συνταγματαρχών επέστρεψε με την οικογένειά της στην πατρίδα και συνέχισε τη δράση της ως μέλος της ΚΟΒ Νέου Κόσμου μέχρι το θάνατό της.

Σήμερα, 15 Γενάρη στο Νεκροταφείο Βύρωνα γίνεται το μνημόσυνό της.

Στη μνήμη της, τα παιδιά και τα αδέρφια της προσφέρουν στην οικονομική εξόρμηση, 120 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Νέου Κόσμου.

Αλέξανδρος Γιώτας
* * *

Στη μνήμη του συζύγου μου ΘΕΟΧΑΡΗ ΘΩΜΑΪΔΗ, οπαδού του ΚΚΕ, προσφέρω στην οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Κέντρου Καλλιθέας 50 ευρώ.

* * *

Στη μνήμη των γονιών μου ΣΤΑΘΗ και ΑΝΝΑΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ και των αδελφών ΔΗΜΗΤΡΗ και ΑΝΔΡΕΑ ΣΟΦΗ, οι οποίοι εκτελέστηκαν την Πρωτομαγιά του 1944 στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής, προσφέρω 50 ευρώ στην οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Κέντρου Καλλιθέας.

Γεωργία Καραγιαννοπούλου

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του συζύγου μου ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ ΠΑΧΗ μέλους του ΚΚΕ και αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης προσφέρω 100 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Χιλιαδούς Μαγνησίας.

Νίκη Κυρμά - Παχή

* * *

Στη μνήμη της γυναίκας μου ΜΑΡΙΑΝΘΗΣ υπεύθυνης της ΕΠΟΝ στο χωριό Μηλίνα Μαγνησίας στην Κατοχή, προσφέρω, μέσω ΚΟΒ βόρειων Συνοικιών Βόλου, 500 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση.

Αθανάσιος Αγριγιάννης.

* * *

Φωτ.

Στις 5 Σεπτέμβρη 2005 έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 90 χρόνων η πολυαγαπημένη μας μητέρα και γιαγιά ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΦΑΡΜΑΚΗ. Γεννήθηκε το 1915 στο χωριό Αμπελικό Καρδίτσας από γονείς αγρότες. Από μικρή γνώρισε τη φτώχεια και τα βάσανα της ζωής. Τόσο στη διάρκεια της Κατοχής, όσο και του Εμφύλιου, μαζί με τον άντρα της, αγωνιζόταν για την απελευθέρωση της πατρίδας, την ειρήνη και τη δημοκρατία.

Αριστείδης Παχής
Στις αρχές του 1949 κατέφυγε πολιτικός πρόσφυγας στην Ουγγαρία και αργότερα πήγε στη Ρουμανία, όπου έζησε ως το 1980, που επέστρεψε στην πατρίδα. Στη Ρουμανία εργάστηκε σε διάφορες δουλιές, διακρίθηκε για την εργατικότητά της και είχε αποχτήσει την εκτίμηση και το σεβασμό για την εντιμότητά και την προσήλωσή της στα καθήκοντά της.

Μέλος του ΚΚΕ έγινε το 1944 και έμεινε πιστή στα ιδανικά του ως το τέλος της ζωής της.

Στη μνήμη της προσφέρουμε 200 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Νέας Ιωνίας Μαγνησίας.

Τα παιδιά της Νίκος, Ευτυχία, Λούλα, Βαγγέλης

Τα εγγόνια της

* * *

Φωτ.

Στις 23 Δεκέμβρη 2005 «έφυγε» από κοντά μας ο αγαπημένος μας ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΒΡΑΑΜ, μέλος του ΚΚΕ. Μαχητής του ΔΣΕ, μετά την υποχώρησή του, κατέφυγε στην Πολωνία από όπου επαναπατρίστηκε το Μάη του 1984.

Στη μνήμη του προσφέρουμε, μέσω ΚΟ Μαγνησίας, 50 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση.

Η σύζυγός του Μιροσλάβα

Τα παιδιά του Γρηγόρης, Κωνσταντίνος, Ολυμπία και Μαργαρίτα.

Τα εγγόνια του

* * *

Φωτ.

Με τη συμπλήρωση 9 μηνών από το θάνατο της αγωνίστριας της Εθνικής Αντίστασης ΑΝΝΑΣ (Αννίκας) ΤΣΑΠΑΛΑ προσφέρουμε στο ΚΚΕ 50 ευρώ, μέσω Αλσούπολης Καλογρέζας για την οικονομική εξόρμηση.

Τα ανίψια της Χρήστος - Μαίρη

Χάιδω Κοκόγια
* * *

Φωτ.

Με τη συμπλήρωση πεντέμισι χρόνων από το θάνατο του αγαπημένου μου συζύγου ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΓΙΩΤΑ προσφέρω 20 ευρώ στη ΝΕ Λάρισας για την οικονομική εξόρμηση.

Ευαγγελία Γιώτα

* * *

Φωτ.

Πέρασε ένας χρόνος που έφυγε από κοντά μας ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΑΚΡΥΝΙΩΤΗΣ, αφήνοντας ένα μεγάλο κενό για την οικογένειά του και το Κόμμα του. Ηταν σημείο αναφοράς για το χωριό του, τη Μαριολάτα και τα χωριά της περιοχής του Παρνασσού. «Πάμε στου μπάρμπα Θανάση να τα πούμε» έλεγαν οι σύντροφοι. Στη μνήμη του, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την απουσία του, προσφέρω 20 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση μέσω της ΚΟΒ «Ριζοσπάστη».

Η αδερφή του, Ελένη Μακρυνιώτη - Τραγγανίδα.

* * *

Φωτ.

Με τη συμπλήρωση 7 χρόνων από τότε που έφυγε από τη ζωή ο σύντροφός μου ΑΝΤΩΝΗΣ ΧΑΤΖΗΣΤΑΜΟΥΛΟΣ στη μνήμη του και για την ονομαστική γιορτή του προσφέρουμε για την οικονομική εξόρμηση 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Κέντρου Μπουρναζίου Περιστερίου.

Η γυναίκα του Αλεξάνδρα και τα παιδιά του

* * *

Φωτ. 2

Στη μνήμη του ΘΩΜΑ ΣΚΛΗΡΟΥ που γεννήθηκε το 1906 και της ΕΥΑΓΓΕΛΙΑΣ ΣΚΛΗΡΟΥ, που γεννήθηκε το 1911 από το Μαραντοχώρι Λευκάδας προσφέρουμε στο ΚΚΕ 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Πετρούπολης.

Κώστας, Χάρη, Αθανασία, Θωμάς, Γιωργάκης και Γιάννης

Κώστας Κοκόγιας
* * *

Στη μνήμη του συντρόφου, συνεξόριστου και φίλου ΚΩΣΤΑ ΚΑΠΠΟΥ, ο οποίος «έφυγε» πρόωρα, του αγωνιστή με τη μεγάλη προσφορά και τις θυσίες για το Κόμμα μας, το ΚΚΕ και το λαό, προσφέρω 150 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Πλ. Δημοκρατίας Θεσσαλονίκης

Κώστας Σαπρανίδης

* * *

Φωτ. 2

Στη μνήμη του ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΣΑΚΕΛΙΔΗ από τον Πολύμυλο Κοζάνης, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και του ΗΛΙΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ από τη Χαραυγή Κερατσινίου Πειραιά, οπαδού του ΚΚΕ, προσφέρουμε για την οικονομική εξόρμηση 150 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Εύοσμου Θεσσαλονίκης.

Γιώργος και Μαρία Παπαδοπούλου

* * *

Φωτ. 2

Στη μνήμη των γονιών μας ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ και ΛΙΛΗΣ ΜΩΡΑΪΤΗ, αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης ΕΑΜ - ΕΛΑΣ που πολέμησαν για την απελευθέρωση της πατρίδας και μαχητών του ΔΣΕ, προσφέρουμε για την οικονομική εξόρμηση 150 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Πολίχνης.

Αννα και Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος

* * *

Φωτ.

Ο φίλος, αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και μαχητής του ΔΣΕ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΣΟΥΡΓΚΟΥΝΗΣ, μέλος του ΚΚΕ, γεννήθηκε το 1927 στο χωριό Κορωνούδι Κιλκίς και πέθανε στις 14 Δεκέμβρη 2005.

Στη μνήμη του και αντί για στεφάνι στον τάφο του, προσφέρω 50 ευρώ στην οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Βυζαντίου Καλαμαριάς.

Στην οικογένειά του εκφράζω τα θερμά συλλυπητήριά μου.

Βασιλική Οικονόμου
Παρίσης Γκουτζούδης

* * *

Φωτ. 2

Στη μνήμη της μάνας μου ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ από τη Βλαχάβα Τρικάλων, η οποία πέθανε τον Οκτώβρη του 2002 και του πατέρα μου ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ο οποίος πέθανε το 1992 πολιτικός πρόσφυγας στο Τσιρτσίκ του Ουζμπεκιστάν, προσφέρω, μέσω ΚΟΒ Οικοδόμων Νέας Ιωνίας Αττικής 70 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση.

Γεώργιος Οικονόμου

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του αγαπημένου αδελφού μου ΙΩΑΝΝΗ ΠΑΡΙΑΡΟΥ μέλους του ΚΚΕ προσφέρω για την οικονομική εξόρμηση του Κόμματός μας 100 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Πετρούπολης.

Πόπη

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του συντρόφου μου στη ζωή και στον αγώνα ΘΑΝΑΣΗ ΤΑΣΙΟΠΟΥΛΟΥ ΕΠΟΝίτη στην Κατοχή αξιωματικού του ΔΣΕ στον Εμφύλιο, συνδικαλιστή κομμουνιστή, της θείας μου ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΖΩΙΔΟΥ και των γονιών μου ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ και ΓΙΩΡΓΟΥ ΖΩΗ αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, προσφέρω στην ΚΟΒ Ανω Πόλης Θεσσαλονίκης 200 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση.

Κλεονίκη

* * *

Φωτ.

Ο ΜΑΡΙΝΟΣ ΞΑΓΟΡΑΡΗΣ μέλος του ΚΚΕ και αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης, υπήρξε συνδικαλιστής, μέλος του εργατικού κινήματος. Για τη δράση του υπέστη διωγμούς με αποτέλεσμα, κατά την τελευταία παραμονή του στα Γιούρα, να πεθάνει από καρδιακό επεισόδιο εκεί στις 12 Γενάρη 1977.

Στη μνήμη του προσφέρω 50 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Φρυγίας Βύρωνα.

Η γυναίκα του Κανέλλα

* * *

Φωτ. 2

Τον περασμένο Νοέμβρη έκλεισαν 5 χρόνια από το θάνατο της αγωνίστριας ΧΑΪΔΩΣ ΚΟΚΟΓΙΑ.

Στη μνήμη της και στη μνήμη του συζύγου της ΚΩΣΤΑ ΚΟΚΟΓΙΑ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και μαχητή του ΔΣΕ, ο οποίος τον Αύγουστο του 1947 αποκεφαλίστηκε μαζί με τον αδελφό του ΘΟΔΩΡΟ ΚΟΚΟΓΙΑ, προσφέρουμε 50 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Παλαιόπυργου και 10 ευρώ στο «Ριζοσπάστη».

ΜΙΧΑΛΑΚΑΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Ευάγγελος και Ευαγγελία Μπαντέκου

* * *

Στη μνήμη της συντρόφισσας ΠΟΛΥΞΕΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΑ, η οποία πήγε να βρει τη συντρόφισσα ΠΕΛΑΓΙΑ ΦΙΛΕΛΕ, προσφέρω, μέσω ΚΟΒ Κάτω Πετραλώνων, 50 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση, αντί για στεφάνι στον τάφο της.

* * *

Στη μνήμη της ΡΟΔΗΣ ΣΤΑΜΠΟΛΙΔΗ, η οποία πέθανε στις 14 Δεκέμβρη 2005 και αντί για στεφάνι στον τάφο της, η κόρη της Βασιλική Σταμπολίδη προσφέρει 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Μετεώρων Θεσσαλονίκης, για την οικονομική εξόρμηση.

* * *

Φωτ.

Στις 16 Γενάρη συμπληρώνονται 2 χρόνια από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο ΣΑΡΑΝΤΗΣ ΜΑΝΤΙΚΟΠΟΥΛΟΣ, οπαδός του ΚΚΕ.

Στη μνήμη του προσφέρουμε 50 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Κάτω Αιγάλεω.

Η σύζυγός του Αγγελική

Ο γιος του Γιώργος

* * *

Φωτ.

Στις 14 Γενάρη συμπληρώθηκαν 6 μήνες από το θάνατο του ΒΑΓΓΕΛΗ Ν. ΓΕΩΡΓΙΤΣΑΝΑΚΟΥ. Γεννήθηκε το 1920 στον Καρβελά Γυθείου. Παιδί οικογένειας με προοδευτικές ιδέες, έλαβε μέρος στον πόλεμο του '40 - '41 ως λοχίας Ιππικού.

ΕΑΜίτης από το 1942, υπήρξε μέλος στους πρώτους πυρήνες του. Στη συνέχεια, δούλεψε για την ανάπτυξη των ΕΑΜικών οργανώσεων και το 1943 κατατάχτηκε στον ΕΛΑΣ. Πολέμησε ως διμοιρίτης στον 4ο Λόχο του 2ου Τάγματος του 8ου Συντάγματος Λακωνίας.

Κώστας Γουργιώτης
Συνέπεια της αντιστασιακής δράσης του και της δράσης της οικογένειάς του, οι κατακτητές το 1942 έκαψαν το σπίτι του, ενώ το 1944 εκτέλεσαν τον ηλικιωμένο πατέρα του.

Μετά τη Συμφωνία της Βάρκιζας, κυνηγήθηκε, φυλακίστηκε και εξορίστηκε στα Γιούρα. Ποτέ όμως δεν απαρνήθηκε τα ιδανικά του, τα οποία διαφύλαξε και τίμησε ως το τέλος της ζωής του.

Στη μνήμη του προσφέρουμε στην οικονομική εξόρμηση 50 ευρώ, μέσω ΚΟ Πειραιά.

Η σύζυγος Ελένη και η κόρη του.

* * *

Φωτ.

«Εφυγε» πρόσφατα από τη ζωή ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΑΣ, αταλάντευτο μέλος του ΚΚΕ από την Καμαρίνα Πρέβεζας.

Στη μνήμη του συγγενείς και φίλοι του προσφέρουν 250 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση, μέσω ΝΕ Πρέβεζας.

* * *

φωτ.

Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΑΜΑΣ (καπετάν Φιλόλαος) μέλος του ΚΚΕ, γεννήθηκε στα 1918 στα Καλύβια Καρύστου Εύβοιας. Στην κατοχή ήταν αντάρτης του ΕΛΑΣ και πολέμησε για την απελευθέρωση της πατρίδας.

Στη μνήμη του η οικογένειά του προσφέρει 20 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Φρυγίας - ΖΠ Βύρωνα

***

Στις 26 του περασμένου Νοέμβρη συμπληρώθηκαν 6 χρόνια που έφυγε από κοντά μας ο αγωνιστής της ΕΑ ΣΠΥΡΟΣ ΡΟΔΟΠΟΥΛΟΣ. Με κλονισμένη την υγεία ανεπανόρθωτα, όμηρος στη Γερμανία, εξόριστος στην Ικαρία, το Μακρονήσι. Ομως δεν τον λύγισαν και έμεινε πιστός στα πιστεύω του και στο ΚΚΕ ως το τέλος.

Ο ΟΡΦΕΑΣ ΚΡΕΟΥΖΗΣ, αντιστασιακός, μαχητής του εφεδρικού ΕΛΑΣ, τραυματίας στο Θησείο το Δεκέμβρη του '44. Διώχτηκε με φυλακές, εξορίες, Ικαρία, Μακρονήσι. Δε λύγισε έμεινε πιστός στο ΚΚΕ.

Ο ΝΙΚΟΣ ΚΡΕΟΥΖΗΣ (καπετάν Μαύρος), στα 15 χρόνια του ΟΚΝίτης σε όλους τους αγώνες πρώτος. Με μακροχρόνιες διώξεις, φυλακές, στρατοδικεία. Αλβανία, Εθνική Αντίσταση, καθοδηγητής του ΚΚΕ στον Ταύρο. Σκοτώθηκε στη μάχη της Βρασταμίτας Λειβαδιάς στις 8.8.'44.

ΜΑΝΤΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΑΡΑΝΤΗΣ
Στη μνήμη των τριών αγωνιστών προσφέρω 50 ευρώ στο ΚΚΕ.

Βασιλική Ροδοπούλου - Κρεουζή, σύζυγος και αδελφή

* * *

φωτ.

Ο ΜΠΑΜΠΗΣ ΦΑΡΑΝΤΟΣ γεννήθηκε στα 1918 στη Δεσφίνα Παρνασίδας. Πολέμησε στο Αλβανικό μέτωπο και με το ΕΑΜ και τον ΕΛΑΣ. Αγωνίστηκε με απαράμιλλο ενθουσιασμό από το 1941 έως τα 1945, οπόταν και πιάστηκε και εξορίστηκε φυλακίστηκε στα κάτεργα της Γυάρου, Αμφισσας, Θήβας, Αβέρωφ και Κέρκυρας. Εκτελέστηκε στις 22 Φλεβάρη 1949 στο Λαζαρέττο της Κέρκυρας, αντιμετωπίζοντας αντρειωμένος το θάνατο, όπως δείχνουν τα παρακάτω λόγια του: «Δεν είμαι εγώ για κλάματα, ούτε για μοιρολόγια. Μαύρα να μη φορέσετε αδέρφια μου. Φάτε πιείτε ωρε παιδιά σ' αυτό το πανηγύρι. Το αίμα το δικό μας θα ποτίσει το δένδρο της λευτεριάς και θα φέρει σε όλο το κόσμο την ειρήνη».

Η οικογένεια Δημήτριου Τσεκούρα και η αδερφή του Ισμήνη Φαράντου προσφέρουμε 50 ευρώ στο ΚΚΕ για την οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Φρυγίας ΖΠ Βύρωνα.

* * *

φωτ.

Στη μνήμη της μητέρας μας ΣΤΕΛΛΑΣ ΠΟΥΛΑΚΙΔΑ που έφυγε από κοντά μας στις 7.9.2005, αγωνίστριας της ΕΑ, συντρόφισσας στη ζωή και στον αγώνα του Παναγιώτη Πουλακίδα, από τη Χώρα Μεσσηνίας προσφέρουμε 100 ευρώ στην ΚΟ εργαζομένων Δήμου Αιγάλεω, για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ.

* * *

φωτ.

Στη μνήμη του αγωνιστή της ΕΑ ΜΙΧΑΛΑΚΑΚΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, δασκάλου που έφυγε από κοντά μας το Δεκέμβρη 2003. Που η απουσία του είναι αισθητή γιατί υπήρξε πραγματικός δάσκαλος και στην επαγγελματική του ζωή και στην κομματική του ιδιότητα. Στέλεχος του ΚΚΕ που υπήρξε πρωτοπόρος στην ίδρυση του παραρτήματος Αιγάλεω της ΠΕΑΕΑ και στην ΚΟ, με την μεταπολίτευση. Ο καπετάν Κοτσάρας όπως τον έλεγαν στο αντάρτικο στην Πελοπόννησο, δοκιμάστηκε στην πορεία της ζωής του με φυλακές, εξορίες και στάθηκε όρθιος όπως και άλλοι αγωνιστές. Σταθηκε με συνέπεια στο ΚΚΕ.

Θανάσης Τασιόπουλος
Για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, η σύζυγός του Ελευθερία προσφέρει, μεσω ΚΟΒ Αγ. Σπυρίδωνα Αιγάλεω, 50 ευρώ.

* * *

φωτ. 2

Στη μνήμη του αδελφού μου ΡΗΓΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ και του πατέρα μου ΝΙΚΟΛΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ (Ρήγα), προσφέρω στην οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Χωρυγίου Κιλκίς, 300 ευρώ.

Κωνσταντινίδης Γιώργος



Θανάσης Μακρυνιώτης


Αννα Τσαπάλα


Δημ. Χονδρογιάννης


Βασίλης Μπορμπότης
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2016-11-30 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2011-12-28 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2007-12-07 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2006-12-15 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2006-12-06 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2004-01-06 00:00:00.0)