ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ «Ρ» - ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Φιλικό - «γιορτή»

Σήμερα ο μεγάλος αγώνας στο γήπεδο του «Ικάρου» στη Νέα Ιωνία, στις 7 το απόγευμα

Σάββατο 14 Γενάρη 2006

Από τους πανηγυρισμούς της ομάδας του «Ριζοσπάστη» για την κατάκτηση του Κυπέλλου Τύπου
Τους παλαιμάχους ποδοσφαιριστές της Καλαμάτας που διέπρεψαν τη δεκαετία του '70 στην Α' Εθνική, υποδεχόμαστε σήμερα - η ποδοσφαιρική ομάδα του «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ» - σε ένα φιλικό - γιορτή.

Στο γήπεδο του «Ικάρου» στη Νέα Ιωνία, σήμερα Σάββατο στις 7 το απόγευμα, η ποδοσφαιρική εμπειρία των Καλαματιανών θα βρεθεί αντιμέτωπη με την αγωνιστική διάθεση της ποδοσφαιρικής μας ομάδας με μοναδικό σκοπό να προσφέρουμε γκολ, θέαμα, πειράγματα και ό,τι άλλο προκύψει. Κυρίως όμως και οι δύο ομάδες θα προσπαθήσουμε να δείξουμε πώς αντιλαμβανόμαστε το «ευ αγωνίζεσθαι» σε καιρούς που το ποδόσφαιρο, το πιο λαϊκό άθλημα, δέχεται απανωτά χτυπήματα και έχει μετατραπεί σε ένα προϊόν που πουλιέται και αγοράζεται προς όφελος των επιχειρηματιών.

Βέβαια, ένα αγώνας είναι πάντα ένας αγώνας. Ετσι, ανεπίσημα οι παίχτες της «Μαύρης Θύελλας» (σ.σ. κατ' επανάληψη έχουν κερδίσει τους παλαιμάχους του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού) απειλούν να ρίξουν πολλά γκολ και λένε: «εμείς θα τρέχουμε την μπάλα, εσείς θα τρέχετε για την μπάλα». Τα «σφυροδρέπανα» - προεξάρχοντος του αρχηγού τους - σύμφωνα με πληροφορίες ετοιμάζουν πολλές εκπλήξεις εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου στους φιλοξενούμενους, ενώ η φράση «δε θα τους λυπηθούμε», κυκλοφορεί στα γραφεία της εφημερίδας μας...

Επισήμως τώρα: Ο αντιπρόεδρος του ΔΣ της ομάδας Γιάννη Χιώτης, δηλώνει: «Ερχόμαστε στην Αθήνα, για να δείξουμε ότι μέσα από την πείρα και τη φρεσκάδα μας, αποτελούμε ένα δύσκολο αντίπαλο. Πιστεύουμε ότι η πλούσια δραστηριότητά μας θα συναντηθεί με το αγωνιστικό φρόνημα του "Ρ" και μέσα στο γήπεδο». Το παιχνίδι, αξίζει να το παρακολουθήσει ο κόσμος (σ.σ. ελεύθερη είσοδος) καθώς, όπως τόνισε ο πρόεδρος του ΔΣ, Μανώλης Θεοδώρου, «πρέπει να καταλάβουν ορισμένοι ότι το ποδόσφαιρο δε χωρίζει τον κόσμο. Δεχτήκαμε με ιδιαίτερη χαρά την πρόσκληση από την ομάδα σας».

Από την πλευρά του ο αρχηγός του «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ» Νίκος Μπογιόπουλος σημειώνει: «Δεν επιλέξαμε τυχαία να απευθύνουμε την πρόσκληση στην ομάδα της Καλαμάτας. Αντιλαμβάνονται το ποδόσφαιρο όπως ακριβώς κι εμείς. Ως το λαϊκότερο των αθλημάτων μέσα απ' το οποίο σφυρηλατείται η ομαδικότητα, η αλληλεγγύη, η φιλία. Φιλικά λοιπόν θα τους "σκίσουμε"».

Η αποστολή της ομάδας των παλαιμάχων της Καλαμάτας έχει ως εξής: Δ. Σπεντζόπουλος, Α. Σκαφιδάς, Γ. Χιώτης, Μ. Θεοδώρου, Ν. Ντονάς, Ν. Παπανικολόπουλος, Ν. Παναγόπουλος, Β. Γεωργόπουλος, Π. Σερεμέτης, Β. Μαλαφέκας, Γ. Ζήσης, Δ. Διακουμέας, Σ. Κλαδής, Γ. Κορομηλάς, Κ. Διδασκάλου, Π. Αθανασόπουλος, Ι. Αθανασόπουλος, Π. Μαχαίρας, Δ. Μαρδουνιώτης, Π. Κατζιλιέρης, Ι. Κουτσούκος, Γ. Παυλής, Α. Μαυρέας και Γ. Μπένος.