Από τον Μαρξ στον Ν. Καββαδία
Παρασκευή 20 Γενάρη 2006

Αφιέρωμα στον Νίκο Καββαδία
Από απόψε αλλάζει η ώρα μετάδοσης της εκπομπής «Ετσι είναι η ζωή» μετά από απαίτηση των τηλεθεατών και θα προβάλλεται από την τηλεόραση του «902» κάθε Παρασκευή από τις 21.00 έως τις 23.00.

«Ετσι είναι η ζωή» σήμερα, με τον Απόστολο Γκλέτσο και την Σοφία Αδαμίδου να συναντούν τον Αγγελο Αντωνόπουλο, τον Γιώργο Αρμένη, τον ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Θανάση Παφίλη, τον Γιάννη Κούτρα και την Ελεονόρα Ζουγανέλη. Τι σχέση μπορεί να έχει ο Μαρξ με τον Καββαδία, το ψέμα και η αλήθεια με την πολιτική; Ολα είναι ζωή. Ο Αγγελος Αντωνόπουλος μιλάει για τον «Μαρξ στο Σόχο» που παίζει στο θέατρο «Προσκήνιο». Ο Γιώργος Αρμένης για το «Ψέμα έχει μακριά ποδάρια», που παρουσιάζει στο «Νέο Ελληνικό Θέατρο», ο Γιάννης Κούτρας και η Ελεονόρα Ζουγανέλη παρουσιάζουν ένα αφιέρωμα στον ποιητή των θαλασσών και των «γαλάζιων πόντων», που φέτος κλείνουν τριάντα χρόνια από την «αναχώρησή» του. Ο Νίκος Καββαδίας γεννήθηκε το 1910 σε μια μικρή πόλη της Μαντζουρίας. Το 1914, ο πατέρας του αποφάσισε να φέρει την οικογένειά του στην Ελλάδα. Μετά το θάνατο του πατέρα του, θα δουλέψει σε καράβια. Ταξίδια, που θα επηρεάσουν την ποίησή του. Μέσα από τους στίχους του, γνωρίσαμε, μεταξύ άλλων, το «Πούσι», τη συλλογή του «Μαραμπού» και «Τραβέρσο».

Ομως, σήμερα, οι προσκεκλημένοι της εκπομπής μιλούν και για ένα μεγάλο θέμα, που αφορά όλους μας. Μαζί με τον Θανάση Παφίλη, προβληματίζονται και καταθέτουν την άποψή τους για το αντικομμουνιστικό μνημόνιο («902» TV στις 21.00).