ΕΡΓΑΤΡΙΕΣ «ΣΕΞ ΦΟΡΜ»
Στον αγώνα μια γροθιά

Νέα Γενική Συνέλευση χτες. Αφιερωμένη στις εργάτριες η πρεμιέρα της Θεατρικής Σκηνής «Εκτός Σχεδίου»

Παρασκευή 27 Γενάρη 2006

Από τις 29 του Αυγούστου στον αγώνα, αποφασισμένες να κερδίσουν ό,τι τους ανήκει...
Να περιφρουρήσουν τον αγώνα τους μέχρι το τέλος, με ακόμα μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και με την αξιοποίηση κάθε μορφής πάλης, αποφάσισαν οι εργάτριες της «ΣΕΞ ΦΟΡΜ», στη Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε χτες, μέσα στο εργοστάσιο που τελεί υπό κατάληψη από τις 2 του Γενάρη.

«Να 'στε περήφανες για τον αγώνα σας. Είδατε τι γίνεται τώρα, ένα μεγαθήριο σαν την "ΚΟΚΑ-ΚΟΛΑ" απολύει κόσμο γιατί δεν τους φτάνουν τα κέρδη. Το κεφάλαιο έχει τις κυβερνήσεις, εμείς έχουμε μόνο τον αγώνα μας», σημείωσε η πρόεδρος του κλαδικού συνδικάτου, Βάσω Μάμμαλη, επισημαίνοντας ότι οι εργάτριες πρέπει να διαφυλάξουν την ενότητά τους. «Πρέπει όχι απλά να αντισταθούμε, αλλά και να δώσουμε προοπτική στον αγώνα μας, ν' αλλάξουμε τους συσχετισμούς σε πολιτικό και συνδικαλιστικό επίπεδο. Αύριο, μεθαύριο, θα χρειαστεί και πάλι ν' αγωνιστείτε. Συσπειρωθείτε στο συνδικάτο σας...».

Μεγάλη ήταν η οργή των εργατριών για την εργοδοσία που παραμένει άφαντη και ανεξέλεγκτη, έχοντας ασφαλώς τις «πλάτες» της κυβέρνησης. Ταυτόχρονα, αναδείχτηκε η αναγκαιότητα, τις επόμενες μέρες, οι εργάτριες να βρεθούν κοντά στους εργαζόμενους της «ΚΟΚΑ-ΚΟΛΑ». Κι αυτό καθώς, σ' όλη τη διάρκεια του πολύμηνου αγώνα τους που συνεχίζουν απ' τις 29 του Αυγούστου για την καταβολή των δεδουλευμένων τους, έχουν γνωρίσει πολύ καλά την πολύτιμη σημασία της ταξικής αλληλεγγύης.

Πρεμιέρα αφιερωμένη στις εργάτριες

Αναδεικνύοντας το ρόλο που μπορεί να παίξει η τέχνη «ως δραστικό όπλο στα χέρια των εργαζομένων», ο ερασιτεχνικός θίασος από τη Θεατρική Σκηνή «Εκτός Σχεδίου» οργανώνει αύριο, Σάββατο, 28/1, στις 8.30 μ.μ., την πρεμιέρα της παράστασης με το έργο του Ντάριο Φο «Δεν πληρώνω, δεν πληρώνω», αποκλειστικά για τις εργάτριες της «ΣΕΞ ΦΟΡΜ».

«Ερχόμαστε σε μια στιγμή που δίνετε αγώνα για τα ιερά και τα όσια, όχι μόνο τα δικά σας, αλλά ολόκληρης της εργατικής τάξης... Και τα βλέμματα τα δικά μας είναι στραμμένα εδώ», σημείωσαν εκπρόσωποι της θεατρικής ομάδας που επισκέφτηκαν χτες το πρωί τις εργάτριες. «Τέχνη κι αγώνας μπορούν να πάνε μαζί, η τέχνη μπορεί και πρέπει να παρεμβαίνει στην πραγματικότητα, στην κοινωνία, και να την αλλάζει... Η πρώτη παράσταση θα δοθεί για σας, κι είναι συμβολική αυτή η επιλογή μας... Εμείς δεν απευθυνθήκαμε σε "προύχοντες" και δημάρχους, όπως κάνουν άλλοι», υπογράμμισαν.