ΚΕΡΚΥΡΑ
Ολοι στο πόδι...

Δυναμικά απάντησαν οι μαθητές στην αστυνομική έφοδο τα ξημερώματα σε σχολεία του νησιού

Τρίτη 14 Δεκέμβρη 1999

«Η τρομοκρατία δε θα περάσει». Ηταν μόνο ένα δείγμα της απάντησης που έδωσαν, χτες το πρωί, με δυναμική πορεία, εκατοντάδες μαθητές της Κέρκυρας. Ηταν μόνο μια απάντηση απέναντι στην έφοδο που πραγματοποίησαν χτες τα ξημερώματα ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, με την παρουσία εισαγγελέα σε όλα τα Λύκεια της πόλης της Κέρκυρας που τελούν υπό κατάληψη.

Ηταν 6 τα ξημερώματα όταν η αστυνομία και εισαγγελείς εισέβαλαν σε πέντε ΕΛ, τέσσερα ΤΕΕ, στο νυχτερινό Γυμνάσιο και Λύκειο, τα οποία τελούν όλα υπό κατάληψη, και έσπασαν τα λουκέτα των σχολείων. Ομως, οι δυνάμεις καταστολής δεν αρκέστηκαν στην τρομοκρατική εισβολή τους στα σχολεία. Τουλάχιστον είκοσι αστυνομικοί έμειναν, κατά τη διάρκεια της χθεσινής μέρας, μέσα σε κάθε σχολείο, ενώ έξω από τα σχολεία υπήρχαν κλούβες της αστυνομίας.

Βέβαια, οι μαθητές, για άλλη μια φορά, απέδειξαν ότι τα μέτρα τρομοκρατίας και αυταρχισμού είναι πολύ μικρά για να εμποδίσουν την περηφάνια και την αγωνιστικότητά τους. Εκατοντάδες μαθητές από όλα τα σχολεία της πόλης συγκεντρώθηκαν, λίγο μετά τις 9 το πρωί, έξω από το σχολικό συγκρότημα των Γενικών Λυκείων. Αμέσως μετά, πραγματοποίησαν δυναμική πορεία διαμαρτυρίας προς τη Νομαρχία, που την απέκλεισαν για αρκετή ώρα και επέστρεψαν στο σχολικό συγκρότημα των Γενικών Λυκείων.

Οι μαθητές, αρνούμενοι να ανέβουν στις σχολικές αίθουσες, κάθισαν μέχρι το μεσημέρι στο προαύλιο των σχολείων και απαίτησαν να φύγουν οι αστυνομικές δυνάμεις από το χώρο. Παράλληλα, τα 15μελή των μαθητών, που πραγματοποίησαν συνεδρίαση χτες το μεσημέρι, ομόφωνα αποφάσισαν την αποχή από τα μαθήματα. Ταυτόχρονα, ο χώρος έξω από τα Γενικά Λύκεια θα είναι ο καθημερινός τόπος συνάντησης των μαθητών όλων σχολείων της πόλης και χώρος εκκίνησης των νέων δυναμικών κινητοποιήσεων που έχουν προγραμματίσει.