Ξεκαθάρισμα... λογαριασμών
Σάββατο 17 Ιούνη 2000

Μετά την πρώτη αγωνιστική των Ομίλων πολλοί χαρακτήρισαν την αναμέτρηση της Αγγλίας με τη Γερμανία τιτανομαχία... Αλλοι την είπαν αναμέτρηση της χρονιάς. Οπως και να έχει, το σίγουρο είναι ότι η κόντρα των Εγγλέζων με τους Γερμανούς, όπως έχουν αυτή τη στιγμή τα πράγματα στις δύο ομάδες, μάλλον με κόντρα δυο... προβληματικών ομάδων μοιάζει.

ΡΟΥΜΑΝΙΑ-ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Μετά τη σπουδαία νίκη επί της Αγγλίας με 3-2, η Πορτογαλία έχει γίνει πλέον το πρώτο φαβορί για την κατάκτηση μιας εκ των δυο θέσεων που οδηγούν στα προημιτελικά. Με νίκη επί της Ρουμανίας βρίσκεται αγκαλιά και με την πρώτη θέση. Λογικό λοιπόν είναι να τα δώσουν όλα, αφού από σήμερα μπορούν να τελειώσουν την υπόθεση πρόκριση. Στην αντίπερα όχθη οι Ρουμάνοι δίνουν τον υπέρ πάντων αγώνα αφού μόνο με νίκη θα διατηρήσουν ακέραιες τις ελπίδες για πρόκριση στην επόμενη φάση.

ΣΛΟΒΕΝΙΑ-ΙΣΠΑΝΙΑ

Οποιος χάσει χάνεται... Μετά την πρώτη αγωνιστική τόσο η Σλοβενία όσο και η Ισπανία βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο, ιδιαίτερα μάλιστα οι «ταυρομάχοι», που δεν έχουν ακόμα βαθμό. Οι «φούριος ρόχας» δεν έχουν το παραμικρό περιθώριο απωλειών, αφού με δεύτερη ήττα από φαβορί που ήταν πριν συγκαταλέγονται στους πρόωρα αποχωρούντες. Στην αντίπερα όχθη οι Σλοβένοι τα έχουν με την τύχη τους αφού θα μπορούσαν σήμερα να έχουν τρεις βαθμούς αλλά πάλι καλά που έχουν και τον ένα.

ΝΟΡΒΗΓΙΑ-ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑ

Οτι στη δεύτερη αγωνιστική των Ομίλων η Νορβηγία θα είχε τον πρώτο λόγο μάλλον δε θα το πίστευαν πολλοί... Η νίκη όμως επί της Ισπανίας έφερε τους Νορβηγούς σε πλεονεκτική θέση. Με δεύτερη νίκη σήμερα βρίσκονται αγκαλιά με την πρόκριση στην προημιτελική φάση. Στην αντίπερα όχθη οι Γιουγκοσλάβοι με ενδεχόμενη νέα απώλεια αποχαιρετούν τη διοργάνωση. Στους «Πλάβι» πιστεύουν ότι αφού κατάφεραν να γυρίσουν το παιχνίδι με τη Σλοβενία για τα πάντα είναι ικανοί...

ΙΤΑΛΙΑ-ΣΟΥΗΔΙΑ

Χωρίς άγχος αφού ήδη έχει εξασφαλίσει την πρόκριση στην επόμενη φάση του ΕΥΡΩ 2000, η Ιταλία αντιμετωπίζει τη Σουηδία. Οι τυπικά φιλοξενούμενοι «καίγονται» για τη νίκη προκειμένου να μην κάνει... φτερά και η τελευταία ελπίδα για να πάρουν το εισιτήριο για την επόμενη φάση.

ΤΟΥΡΚΙΑ-ΒΕΛΓΙΟ

Με στόχο να μην μπλεχτεί σε... περιπέτειες, το Βέλγιο θα επιδιώξει πάση θυσία τη νίκη κόντρα στους μετέωρους Τούρκους.