Μικρές σελίδες
Κυριακή 12 Φλεβάρη 2006

Πατάτες, πατάτες να 'ναι και όπως να 'ναι. Βραστές, τηγανητές, ψητές, γιαχνί, σαλάτα, μου αρέσουν το ίδιο. Ας επιχειρήσουμε σήμερα να κάνουμε πατάτες γιαχνί. Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά ενάμισι κιλό πατάτες και τις αφήνουμε στο νερό για να μη μαυρίσουν. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε μισό φλιτζάνι του τσαγιού λάδι και ρίχνουμε δυο ψιλοκομμένα κρεμμύδια, προσθέτουμε μια κουταλιά πάστα ντομάτα ή μισό κιλό ντομάτες ώριμες, τρία καρότα ξυσμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες και δυο κουταλιές σέλινο, το σκόρδο το αποφεύγω, όμως εσείς, αν θέλετε, προσθέστε και δυο σκελίδες σκόρδο. Επειτα ρίχνουμε τις πατάτες και ένα ποτήρι νερό. Οταν το πιουν προσθέτουμε λίγο ακόμη. Οι πατάτες πρέπει να μείνουν μονάχα με τη σάλτσα τους. Δηλαδή, με το λάδι τους.

Επειδή έχουμε χρόνο και μας έμειναν αρκετές πατάτες και επειδή αύριο δε θα έχουμε χρόνο να μαγειρέψουμε, λέμε να κάνουμε από τώρα μια πατατοσαλάτα. Αφού λοιπόν έχουμε βράσει τις πατάτες θα τις κόψουμε κομμάτια και θα τις βάλουμε σ' ένα μπολ. Θα τις περιχύσουμε με φρέσκο λάδι και θα τις ανακατέψουμε μαλακά. Επειτα θα προσθέσουμε αλάτι και πιπέρι, ψιλοκομμένο κρεμμύδι, μια κονσέρβα τόνο και τρεις κουταλιές μαγιονέζα λάιτ. Θα συνεχίσουμε να ανακατεύουμε μαλακά - μαλακά και μόλις όλα τα υλικά έχουν γίνει ένα με τις πατάτες, τότε θα τις σκεπάσουμε με αλουμινόχαρτο και θα τις βάλουμε στο ψυγείο. Θα δείτε αύριο θα είναι ακόμα καλύτερη η σαλάτα μας. Νοστιμότερη.