Σε απόσταση ... αναπνοής
Τρίτη 7 Φλεβάρη 2006

Η ταράτσα του κτιρίου της Γενικής Τράπεζας με την κεραία
Σε απόσταση 15 - 20 μέτρων από νοσοκομείο που βρίσκεται στους Αμπελόκηπους, έχουν εγκατασταθεί κεραίες κινητής τηλεφωνίας, όπως απεικονίζει και η φωτογραφία που δημοσιεύουμε σήμερα. Και αυτό, παρά το γεγονός ότι η νομοθεσία ορίζει ρητά πως απαγορεύεται η εγκατάσταση κεραιών σε απόσταση μικρότερη των 300 μέτρων από σχολεία, νοσοκομεία, εκπαιδευτικά ιδρύματα κ.ά.

Ας ληφθεί δε υπόψη ότι: Κάτω ακριβώς από τις κεραίες εργάζονται περίπου 700 υπάλληλοι της «Γενικής Τράπεζας». Σε απόσταση μικρότερη των 150 μέτρων βρίσκεται ο «Ερυθρός Σταυρός, αλλά και δύο σχολεία. Μάλιστα, οι εργαζόμενοι έχουν αντιδράσει, ζητώντας εξηγήσεις από τη διοίκηση της Τράπεζας, η οποία ...απλά υποσχέθηκε ότι θα ερευνήσει την υπόθεση.

Την πρώτη και κύρια ευθύνη γι' αυτή την κατάσταση έχει η κυβέρνηση. Και μπορεί στα λόγια οι αρμόδιοι κυβερνητικοί παράγοντες να υπερηφανεύονται ότι υπάρχουν νόμοι και υπουργικές αποφάσεις που «διασφαλίζουν όλες τις προϋποθέσεις για την ασφαλή λειτουργία των κεραιών κινητής τηλεφωνίας».

Στην πράξη, όμως, αποδεικνύεται ότι η μεν κυβέρνηση κάθε άλλο παρά εγγυάται την «ασφαλή λειτουργία...», οι δε πολυεθνικές εταιρίες κινητής τηλεφωνίας «γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια» τους νόμους και τις υπουργικές αποφάσεις. Η απάντηση που περιμένουμε αρμοδίως, είναι ποιος χορήγησε την άδεια για την εγκατάσταση των συγκεκριμένων κεραιών; Και κάτι ακόμα: Αληθεύει ότι οι κεραίες είναι τοποθετημένες σε χώρο, ιδιοκτησίας του νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν»;