ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΠΙΤΑ ΤΟΥ ΗΠΕΙΡΩΤΗ»
Η λαϊκή παράδοση ζει
Τρίτη 7 Φλεβάρη 2006

Eurokinissi

Το μήνυμα ότι η λαϊκή παράδοση ζει έστειλαν οι Ηπειρώτες, που την περασμένη Κυριακή γέμισαν το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στην ετήσια εκδήλωση της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας (ΠΣΕ), η οποία έχει στη δύναμή της 492 αδελφότητες-σωματεία απ' όλο τον κόσμο.

Φέτος η «Πίτα του Ηπειρώτη» ήταν αφιερωμένη στη νεολαία, όπως τόνισε ο πρόεδρος της ΠΣΕ, Γιάννης Ζώης. Εκατοντάδες νέοι με παραδοσιακές στολές χόρεψαν στους ήχους και τραγούδια πολλών λαϊκών καλλιτεχνών. Συνθήματα ενάντια στην εγκατάλειψη της Ηπείρου υπήρχαν στους φωτεινούς πίνακες του Σταδίου.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, η οποία δήλωσε: «Αναμφισβήτητα είναι πολύ σημαντικό ότι κάθε χρόνο πραγματοποιείται αυτή η εκδήλωση, και πολλές άλλες βεβαίως εκδηλώσεις της Πανηπειρωτικής αλλά και τοπικών ηπειρωτικών συλλόγων. Αυτό δείχνει μεγάλη αντοχή στην πολιτιστική παράδοση σε μια περίοδο που αλώνονται τα πάντα. Αυτό είναι και το νόημα της παρουσίας μου».

Την πίτα έκοψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, ενώ παραβρέθηκαν ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Χριστόδουλος, πλήθος υπουργών, βουλευτών και εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης.