ΥΠΟΘΕΣΗ ΑΠΑΓΩΓΗΣ ΕΛΛΗΝΑ ΑΠΟ ΤΗ CIA
Κυβέρνηση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ στο ίδιο... παιχνίδι
Κυριακή 12 Φλεβάρη 2006

Eurokinissi

Οι υποθέσεις των υποκλοπών της VODAFON, οι απαγωγές και ανακρίσεις Πακιστανών που διαμένουν στην Ελλάδα, από Ελληνες και ξένους πράκτορες, οι «αερομεταφορές» αιχμαλώτων της CIA, η απαγωγή και ανάκριση από τη CIA του μέλους του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Β. Κατσικέα, στη Σόφια, αποτελούν κομμάτια του ίδιου «παζλ», του νεοταξικού πλαισίου δράσης των κατασταλτικών μηχανισμών με πρόσχημα την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

Αποτελούν, ένα μόνο μέρος του οικοδομήματος που στήνουν και στη χώρα μας, από κοινού κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, σε εφαρμογή των ιμπεριαλιστικών σχεδίων για παγκόσμια κυριαρχία των νόμων και της εξουσίας των πολυεθνικών, για καθυπόταξη των λαών και πλήρη εξανδραποδισμό των εργαζομένων.

Τόσο η κυβέρνηση της ΝΔ, όσο και το ΠΑΣΟΚ είναι συνένοχοι και κατά συνέπεια υπόλογοι στον ελληνικό λαό και στην Ιστορία. Γνώριζαν για τις απαγωγές των Πακιστανών. Γνώριζαν για την απαγωγή του Β. Κατσικέα. Γνώριζαν για τις τηλεφωνικές υποκλοπές. Γνώριζαν γιατί έχουν υπογράψει όλες τις τρομοσυμφωνίες, φανερές και μυστικές με τις ΗΠΑ και στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ενωσης και από κοινού έχουν αναλάβει τις σχετικές δεσμεύσεις κατά παράβαση βασικών συνταγματικών κανόνων.

Γνωρίζουν πολύ καλά τι σημαίνει η αποδοχή του δόγματος περί «αντιτρομοκρατικού» πολέμου και η συμμετοχή της Ελλάδας σε αυτόν. Οταν οι ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις συμμετέχουν με φρεγάτες και αεροπλάνα στο «κυνήγι» τάχα του Μπιν Λάντεν. Οταν μάλιστα μπαίνει ως προμετωπίδα στο αμυντικό δόγμα της Ελλάδας, ο αγώνας ενάντια στις «ασύμμετρες απειλές» και στις απειλές αυτές περιλαμβάνονται τα λαϊκά κινήματα και οτιδήποτε θέτει σε κίνδυνο την εξουσία των μονοπωλίων, τότε η ανά τον κόσμο δράση των πρακτόρων της CIA, οι απαγωγές, οι τηλεφωνικές παρακολουθήσεις καθίστανται «νόμιμες». Τώρα, το εάν οι παρακολουθήσεις ξεπέρασαν τα όρια, βάζοντας στο στόχαστρο πρωθυπουργό, νυν και πρώην αρχηγούς, ηγεσία Ενόπλων Δυνάμεων και Αστυνομίας, διόλου δεν αλλάζει την ουσία. Εξάλλου, υπάρχουν και αντιθέσεις και ανταγωνισμοί, ενώ και το τοπικό πολιτικό προσωπικό πρέπει να ελέγχεται από τους προϊστάμενους του στα ιμπεριαλιστικά επιτελεία.

Ετσι εξηγείται και η συντονισμένη επιχείρηση υποβάθμισης και συγκάλυψης, με τη συνδρομή κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης, της υπόθεσης απαγωγής, κράτησης και ανάκρισης από την CIA στη Σόφια της Βουλγαρίας, τον Ιούνη του 2004, του Β. Κατσικέα. Που όπως έχει ομολογηθεί, ενώ ήταν γνωστή, τουλάχιστον σε στελέχη του ΠΑΣΟΚ εδώ και αρκετό καιρό, αποσιωπήθηκε.

Ετσι, ενώ ο απαχθείς είναι στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και μάλιστα μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του, υπήρξε ισχυρισμός πως δεν... είχε λάβει γνώσει ο πρόεδρος του κόμματος Γ. Παπανδρέου. Συγκεκριμένα, ο Γρ. Νιώτης, βουλευτής και υπεύθυνος της Επιτροπής Εξωτερικής Πολιτικής του ΠΑΣΟΚ, αν και γνώριζε από την πρώτη στιγμή, ισχυρίστηκε πως έκρινε σκόπιμο... να μην το αναφέρει στον πρόεδρο του κόμματός του!!! Από την πλευρά δε της κυβέρνησης, δηλώνεται ότι ουδέποτε υπήρξε καταγγελία στο υπουργείο Εξωτερικών για σύλληψη και ανάκριση Ελληνα πολίτη και... απλώς ανέλαβε τον επαναπατρισμό του Β. Κατσικέα για «ανθρωπιστικούς λόγους».

Να σημειωθεί, ότι ο Β. Κατσικέας εκτός από επιχειρηματίας που είναι, συμμετέχει στη μη κυβερνητική οργάνωση Ιδρυμα Μεσογειακής Συνεργασίας, όπου δραστηριοποιούνται κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ, αντιπρόεδρος του οποίου είναι η σύζυγός του. Σε κάθε περίπτωση, όμως, το περιστατικό συνδέεται και με την υπόθεση της απαγωγής των Πακιστανών στην Ελλάδα, αφού ανάλογη πρακτική εφαρμόστηκε, καθώς και των τηλεφωνικών υποκλοπών, μέσω της VODAFON, μιας και δύο τηλέφωνα του Ιδρύματος Μεσογειακής Συνεργασίας περιλαμβάνονταν στον κατάλογο αυτών που παρακολουθούνταν. Επίσης ο Β. Κατσικέας ήταν σταθερά στην αμερικάνικη λίστα των «υπόπτων» για τρομοκρατία.

Η υποβάθμιση που επιχειρείται δεν είναι άσχετη με τη σύμπλευση κυβέρνησης της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ σε όλο αυτό το πλέγμα των συμφωνιών που υπέγραψαν οι κυβερνήσεις και των δύο εταίρων του δικομματισμού, με πρόσχημα την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, οι οποίες επιτρέπουν την ανεξέλεγκτη δράση των ντόπιων και ξένων μυστικών υπηρεσιών.


Κ.Ζ.