Τα ... χαρισμένα
Σάββατο 18 Φλεβάρη 2006

Γρηγοριάδης Κώστας

ΜΑΣ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ χάρη ο αρμόδιος για τα οικονομικά επίτροπος κ. Αλμούνια - σύμφωνα με την κυβέρνηση - αφού δε ζήτησε κανένα πρόσθετο μέτρο, παρά μόνο την εφαρμογή του προϋπολογισμού και του διαβόητου Προγράμματος Σταθερότητας!

Το γεγονός, πάντως, δύο πράγματα σημαίνει: Πρώτον, ο προϋπολογισμός και το Πρόγραμμα Σταθερότητας είναι τόσο αντιλαϊκά, που ακόμη και ο Αλμούνια δεν μπόρεσε να προσθέσει τίποτε. Και, δεύτερον, στο ενδεχόμενο που ζητούσε πρόσθετα μέτρα ο επίτροπος, η κυβέρνηση θα τα έπαιρνε χωρίς πολλή πολλή συζήτηση.

Ετσι ή αλλιώς, καταλήγουμε στο ίδιο συμπέρασμα: Ο κοσμάκης «πληρώνει τη νύφη». Το αν μπορεί ή όχι να πληρώσει ακόμη περισσότερο είναι προφανώς αντικείμενο συζήτησης κυβερνώντων και Ευρωπαϊκής Ενωσης. Κι αυτοί δυστυχώς πάντα συνεννοούνται...

ΝΑΤΟΣ ΚΑΙ ...προστάτης των εργαζομένων και των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου! Συναντήθηκε χτες με την ηγεσία της ΓΣΕΕ για να μας πει ότι για όλα φταίει η κυβέρνηση, όχι όμως και η ...κατεύθυνση της πολιτικής της. Αυτή εκπορεύεται από τα συμφέροντα του κεφαλαίου και δε σηκώνει συζήτηση.

Για όποιον διατηρεί ακόμη αυταπάτες, φρόντισε να διασαφηνίσει τις προθέσεις του κόμματός του, ζητώντας τελικά «προσαρμογή μαζί με το εργατικό κίνημα στις νέες συνθήκες». Αφήνουμε σε σας να ερμηνεύσετε τι εννοεί ο Γ. Παπανδρέου «προσαρμογή στις νέες συνθήκες». Και, φυσικά, όλοι καταλαβαίνουμε ...ποιους εννοεί όταν μιλά για «εργατικό κίνημα».

Αλλωστε, όλοι ξέρουμε πώς ...προσάρμοσε τα πράγματα η μέχρι πριν δυο χρόνια κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και πώς το «εργατικό κίνημα» της ΠΑΣΚΕ στη ΓΣΕΕ (μαζί με τη ΔΑΚΕ και την ΑΠ του ΣΥΝ) έβαζε πλάτη - συναίνεση το λέγανε - σε επιλογές που υπονόμευσαν και χτύπησαν εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.


Παπαγεωργίου Βασίλης

ΟΛΟΕΝΑ ΚΑΙ ΠΙΟ πολλά ύποπτα πράγματα αναφέρονται καθώς εξελίσσεται η έρευνα της υπόθεσης των υποκλοπών. Το γεγονός, βέβαια, δε μας κάνει εντύπωση.

Το σημειώνουμε, όμως, γιατί επιβεβαιώνει την πεποίθησή μας ότι η ιστορία έχει ...μεγάλη ουρά. Μην περιμένετε, όμως, να τη μάθετε από τις διεξαγόμενες έρευνες. Υπάρχει και το ...ένστικτο της αυτοσυντήρησης...