Τα απεργιακά...
Τετάρτη 22 Φλεβάρη 2006

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΟΥΜΕ ότι κρατικά και ιδιωτικά τηλεοπτικά κανάλια (ο κάθε χώρος με το ...στιλ του) δείχνουν ιδιαίτερη σπουδή στη διάγνωση και καταγραφή των ελλείψεων, που - όπως λένε - δημιουργεί η απεργία των ναυτεργατών στα μικρά νησιά του Αιγαίου.

Μόνο που οι ελλείψεις και τα προβλήματα, που υποτίθεται ότι αναδεικνύουν, υπάρχουν σε μεγάλο ποσοστό ...όλο το χρόνο, με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο. Για να μην προσθέσουμε σε αυτά τις μόνιμες ελλείψεις νοσοκομείων, γιατρών, φαρμάκων, μέσων μεταφοράς, δασκάλων, καθηγητών και πολλά άλλα...

Επίσης, όταν οι κάτοικοι των νησιών αυτών διαμαρτύρονται και κινητοποιούνται, για τις παραπάνω ελλείψεις, σπάνια βρίσκεται χώρος στα δελτία ειδήσεων για να δουν το φως της δημοσιότητας όσα ζητάνε και όσα τραβάνε.

Και σίγουρα τίποτε δε μας πείθει πως όλα αυτά γίνονται μόνο και μόνο επειδή κάποια ιδιωτικά τηλεοπτικά κανάλια «παρασύρθηκαν» από τον ειδησεογραφικό θόρυβο, ή επειδή τα κρατικά κανάλια αποφάσισαν να αντιμετωπίσουν «αντικειμενικά» την υπόθεση.

Πίσω από τα κρατικά κανάλια - ως γνωστόν - βρίσκεται η κυβέρνηση. Οσο για το τι βρίσκεται πίσω από τα ιδιωτικά, το γνωρίζετε όλοι: Κεφαλαιοκράτες και ανάμεσά τους και εφοπλιστές...

ΕΝΤΑΞΕΙ, ΕΙΝΑΙ ...γλάστρες, αλλά δε χρειάζεται να το δηλώνουν και με τόσο προκλητικό τρόπο! Για την υπόθεση των υποκλοπών μιλάμε και την άνεση, με την οποία ο πρόεδρος αρμόδιας «ανεξάρτητης αρχής» πληροφόρησε χτες την επιτροπή της Βουλής ότι έμαθε τα γεγονότα ...από την τηλεόραση.

Βέβαια, είναι εξίσου προκλητική και η απάθεια με την οποία αντιμετωπίστηκε αυτή η δήλωση από τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, που έχουν κάνει «κορόνα» τη λογική της δημιουργίας μιας «ανεξάρτητης αρχής» διά πάσαν νόσον.


Γρηγοριάδης Κώστας

Παραπάει να ομολογούν κατάμουτρα στο πρόσωπο κάθε πολίτη αυτής της χώρας ότι τον δουλεύουν ...ψιλό γαζί.