ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Κοινός αγώνας σε στεριά και θάλασσα

Σε ένα ποτάμι αλληλεγγύης μέσα στο λιμάνι μετατράπηκε το χτεσινό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ

Τετάρτη 22 Φλεβάρη 2006

Η πορεία περνάει μπροστά από τα δεμένα - για έξι συνεχόμενες μέρες - πλοία
«Βούλιαξε» το λιμάνι του Πειραιά από τη μεγαλειώδη διαδήλωση συμπαράστασης και αλληλεγγύης στον απεργιακό αγώνα των ναυτεργατών που συνεχίζεται για έβδομη μέρα σήμερα και διοργάνωσε η Γραμματεία Πειραιά του ΠΑΜΕ. Ολο το λιμάνι μια διαδήλωση, αποτελούμενη από τη μαζική συμμετοχή εργαζομένων, νεολαίων και συνταξιούχων της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ.

Με προμετωπίδα το πανό που έγραφε «Οχι στην οδηγία Μπολκεστάιν. Καμιά θυσία για την πλουτοκρατία και τα κέρδη της», και φωνάζοντας συνθήματα κατά της κυβερνητικής πολιτικής «αυτή η πολιτική η αντιλαϊκή με μέτωπο και πάλη θα ανατραπεί» και «εμπρός λαέ μη σκύβεις το κεφάλι με τους ναυτεργάτες αντίσταση και πάλη» οι διαδηλωτές πορεύτηκαν στο λιμάνι. Πέρασαν μπροστά από τα δεμένα πλοία, τα οποία περιφρουρούν υποδειγματικά ναυτεργάτες μαζί με άλλους εργαζόμενους και κατέληξαν μπροστά από το πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» όπου και «στρατοπέδευσαν» μέχρι αργά το βράδυ.

Κοινή απαίτηση των διαδηλωτών ήταν η άμεση απόσυρση του αντεργατικού - διαλυτικού νομοσχεδίου της κυβέρνησης που, μεταξύ άλλων, καταδικάζει στην ανεργία και στην οικονομική εξαθλίωση τους ναυτεργάτες, στην απομόνωση των νησιών από την ηπειρωτική Ελλάδα με την απελευθέρωση των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών. Στα πλαίσια αυτά, σήμερα Τετάρτη 22 Φλεβάρη, στις 6 το πρωί και στις 5 το απόγευμα, τα σωματεία που ανήκουν στη δύναμη του ΠΑΜΕ καλούν σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στο λιμάνι του Πειραιά.

Στους διαδηλωτές μίλησε ο Νίκος Ξουράφης, επικεφαλής της Γραμματείας Πειραιά του ΠΑΜΕ, ο οποίος υπογράμμισε πως «απέναντι στην επίθεση της κυβέρνησης ενάντια στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων καθώς και στην ανατροπή των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, η μόνη απάντηση από την πλευρά των εργαζομένων είναι ο συνεχής, συντονισμένος και ενιαίος αγώνας». Καταλήγοντας, ανανέωσε το αγωνιστικό ραντεβού για σήμερα το πρωί και το απόγευμα και τόνισε: «Τα πλοία θα φύγουν από το λιμάνι μόνο όταν αποσυρθεί το νομοσχέδιο».