«ΣΩΤΗΡΙΑ»
Εξάντληση και απλήρωτες υπερωρίες

Συμβολική κατάληψη στα γραφεία του ΔΣ πραγματοποίησαν χτες οι εργαζόμενοι

Σάββατο 25 Φλεβάρη 2006

Συνεχείς είναι οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο «Σωτηρία»
Παρότι αναγκάζονται να εργάζονται χωρίς ρεπό - λόγω των τρομακτικών ελλείψεων - οι εργαζόμενοι του «Σωτηρία» δεν πήραν και χτες καμιά δέσμευση για επίλυση του καυτού προβλήματος που αφ' ενός εξαντλεί το προσωπικό και αφ' ετέρου δεν παρέχει ασφαλή νοσηλεία για τους ασθενείς.

Οι εργαζόμενοι έκαναν συμβολική κατάληψη στα γραφεία του Διοικητικού Συμβουλίου - λίγο πριν τη συνεδρίασή του - καθώς και λιγόλεπτη κατάληψη της οδού Μεσογείων. Αν και απ' τη διοίκηση αναγνωρίστηκε ότι δουλεύουν χωρίς ρεπό, εντούτοις δεν υπήρξε καμιά δέσμευση για λύση, όπως δεν υπήρξε και απάντηση για την καταβολή των απλήρωτων υπερωριών απ' την αρχή του χρόνου. Και δεν μπορούσε να υπάρξει καμιά λύση για τα ρεπό καθώς η κυβέρνηση έχει προγραμματίσει για το «Σωτηρία» την πρόσληψη μόνο τριών εργαζομένων με τετράμηνη σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου, σύμφωνα με την τελευταία απόφασή της για την κατανομή 500 τετραμηνιτών συμβασιούχων.

Οι εργαζόμενοι στο «Σωτηρία» βρίσκονται σε καθημερινές κινητοποιήσεις για να αποτρέψουν την εκποίηση περιουσιακών στοιχείων του νοσοκομείου, να σταματήσει η εκχώρηση τομέων σε ιδιωτικά συνεργεία και να προσληφθεί μόνιμο προσωπικό για την κάλυψη των αναγκών του νοσοκομείου.

Το χτεσινό Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε να παραπέμψει στη Β΄ Διοικητική Υγειονομική Περιφέρεια Αττικής το θέμα της ποινής σε τρεις εργαζόμενους, που τους επιβλήθηκε απ' το Υπηρεσιακό Συμβούλιο για τη χρήση ληγμένων αντιδραστηρίων. Ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στο ΔΣ ζήτησε να μην τιμωρηθούν οι εργαζόμενοι για πράγματα που δεν ευθύνονται.