2ο ΕΛ ΚΟΖΑΝΗΣ
«Ασφάλισαν» τους μαθητές σε ιδιωτική εταιρία
Τρίτη 28 Φλεβάρη 2006

ICON

Τις πόρτες του 2ου Ενιαίου Λυκείου Κοζάνης ανοίγει στο ιδιωτικό κεφάλαιο ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου με τη συναίνεση και του Συλλόγου Διδασκόντων. Με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων, η «ALPHA Ασφαλιστική» αναλαμβάνει την «ασφάλεια» των μαθητών κάνοντας πελάτη το 2ο ΕΛ Κοζάνης! Οι 700 μαθητές του 2ου ΕΛ Κοζάνης, που είχαν αρνηθεί στο παρελθόν να συμμετέχουν ακόμα και σε μαθητικό διαγωνισμό της Ενωσης Ασφαλιστικών Εταιριών για το «αγαθό» της ιδιωτικής ασφάλισης, έμαθαν ότι είναι «ασφαλισμένοι», όταν τους μοιράστηκαν (στον καθένα προσωπικά) ασφαλιστικές βεβαιώσεις μαζί με τη βαθμολογία του Α΄ Τριμήνου! Σύμφωνα με τις βεβαιώσεις, οι μαθητές του σχολείου ανήκουν σε ομαδικό ασφαλιστήριο συμβόλαιο, στο οποίο συμβαλλόμενα μέρη είναι το 2ο ΕΛ Κοζάνης κι η «ALPHA Ασφαλιστική», ενώ την ετήσια συνδρομή πληρώνει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων.

Μετά τις προσπάθειες που ξεκίνησαν κάποιοι δήμοι (Αιγάλεω, Ρίου) να χαρίσουν λεφτά στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες και να καθαγιάσουν στη συνείδηση των παιδιών την ιδιωτική ασφάλιση, αντί να συμβάλλουν ώστε να ληφθούν ουσιαστικά μέτρα πρόληψης και προστασίας των παιδιών στα σχολεία... τώρα στο «παιχνίδι» μπαίνουν και σύλλογοι γονέων, ως ένα βοηθητικό γρανάζι στη «μηχανή ιδιωτικοποίησης» των σχολείων.

Υπενθυμίζεται ότι παλιότερα οι μαθητές του 2ου ΕΛ Κοζάνης με απόφαση του 15μελούς Συμβουλίου Μαθητών είχαν αρνηθεί να συμμετάσχουν στον πανελλαδικό μαθητικό διαγωνισμό της Ενωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδας για το ...«αγαθό» της ιδιωτικής ασφάλισης, που προώθησε στα σχολεία το ΥΠΕΠΘ. «Με ποιο δικαίωμα μετατρέπουν το χώρο της εκπαίδευσης σε χωράφι των ασφαλιστικών», ρωτούσαν με παρρησία οι μαθητές και καλούσαν τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς να μην αφήσουν να περάσουν όλα αυτά. «Η κυβέρνηση ξεκινάει... ζύμωση για το Ασφαλιστικό, ανοίγοντας τις πόρτες των σχολείων μας στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες!» σημείωνε με διορατικότητα το 15μελές και σχολίαζε: «Η κυβέρνηση επιτρέπει στις ασφαλιστικές εταιρίες να παρέμβουν απευθείας στη συνείδησή μας, για να θεωρήσουμε απαραίτητη την ιδιωτική ασφάλιση, να ξεγράψουμε την υποχρέωση του κράτους και το δικαίωμά μας στην ιατροφαρμακευτική, νοσοκομειακή περίθαλψη και τη σύνταξη».