Κυριακή 25 Ιούνη 2000
Κυριακή (25/6)

Ο Παντελής Θαλασσινός δίνει συναυλία στη Σκιά των Βράχων
Στο θεατράκι του Μουσείου Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών (Θόλου 5 και Κλεψύδρας, Πλάκα) σήμερα και αύριο (9.30μμ) μια ομάδα φοιτητών του Τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών θα δώσει παραστάσεις με το έργο της Πέπης Ρηγοπούλου και του Γιάνγκου Ανδρεάδη «Μη δαγκώνετε τους βρικόλακες». Η σκηνοθεσία είναι της Π. Ρηγοπούλου, η σκηνογραφική παρέμβαση και τα κοστούμια του Σταύρου Μπονάτσου και της Αντυ Καρτζά. Το έργο - μια τραγικωμωδία με επτά σκηνές, πρόλογο και επίλογο - δίνει το λόγο σε πελάτες γραφείων τελετών, ευαίσθητους βρικόλακες και θανατερούς υπερασπιστές της «τάξης».

Δευτέρα (26/6)
Τρίτη (27/6)
Τετάρτη (28/6)

Με την Εθνική Ορχήστρα της Ισπανίας συμπράττει ο Δημήτρης Σγούρος
Στο Ηρώδειο εμφανίζεται σήμερα και αύριο (9μμ) η Εθνική Ορχήστρα της Ισπανίας, με μαέστρο τον επίτιμο διευθυντή της Rafael Frunbeck de Burgos και σολίστ τον κιθαρίστα Pepe Romero και τον πιανίστα Δημήτρη Σγούρο. Το σημερινό πρόγραμμα περιλαμβάνει έργα Albeniz, Rodrigo και de Falla και το αυριανό Beethoven και Brahms.

Τελευταίες μέρες (θα διαρκέσει έως τις 2/7), της έκθεσης φωτογραφίας της Ελεονόρας Φιώρου, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων (Ακαδημίας 50). Πρόκειται για μία αφήγηση με εικόνες, «Στη Λευκάδα, όταν νυχτώνει...». Οπως σημειώνει η καλλιτέχνιδα, «με αυτήν την αισθητική ενότητα των φωτογραφιών, προσπάθησα να αποδώσω όλους τους τόνους του μπλε χρώματος που δεσπόζουν στην ατμόσφαιρα της Λευκάδας το χειμώνα, τις χρωματικές διαβαθμίσεις του ηλιοβασιλέματος και της ανατολής, καθώς και τη μαγική ακινησία της νύχτας».

Πέμπτη (29/6)
Παρασκευή (30/6)
Σάββατο (1/7)

Μπλουζ διήμερο στην Πετρούπολη
Μια νοσταλγική επιστροφή του Νίκου Νικολάου (1909- 1986), στη γενέτειρά του, την Υδρα, με σειρά έργων που φιλοτέχνησε τα τελευταία χρόνια της ζωής του, αποτελεί η έκθεση που φιλοξενείται αυτό το καλοκαίρι στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης (Νεοφύτου Δούκα 4). Πρόκειται για την τελευταία ενότητα έργων του επιφανούς ζωγράφου και καθηγητή στην ΑΣΚΤ, που με τίτλο «Υδρα», εκτίθεται ως σύνολο για πρώτη φορά.



Από την έκθεση φωτογραφίας της Ελεονόρας Φιώρου