ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΠΑΜΕ
Μέρα αγώνα η 8η Μάρτη

Εκδήλωση για τη γυναίκα της εργατικής τάξης διοργανώνουν οι ταξικές δυνάμεις

Τετάρτη 1 Μάρτη 2006

Στην πρώτη γραμμή των αγώνων της τάξης τους!
Το πραγματικό νόημα που έχει η Παγκόσμια Μέρα των Γυναικών για την εργατική τάξη αναδεικνύουν οι ταξικές δυνάμεις, καλώντας τις εργάτριες, τις άνεργες, τις νέες, τις μαθητευόμενες, να απαντήσουν αποφασιστικά, αγωνιστικά, ταξικά στις πολιτικές δυνάμεις που στο «όνομα της ισότητας» εξαπολύουν νέα επίθεση στα δικαιώματα όλων των εργαζομένων.

Τιμώντας τη γυναίκα της εργατικής τάξης, η Γραμματεία Γυναικών του ΠΑΜΕ, την Τετάρτη 8 Μάρτη, καλεί εργάτες κι εργάτριες σε εκδήλωση που διοργανώνει στο Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, στις 7.30 μ.μ., υπογραμμίζοντας: «Μπορούμε να τιμήσουμε τους αγώνες των γυναικών της Εργατικής Τάξης με "λίγα λόγια και πολλά τραγούδια"...». Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν η μαθητική ορχήστρα νέων Ηλιούπολης «Μάνος Λοΐζος» και η χορευτική ομάδα νέων γυναικών της Μιοάρας Ποπέσκου.

«Η 8η Μάρτη είναι μέρα αγώνα για όλες τις εργαζόμενες γυναίκες», σημειώνει η Γραμματεία Γυναικών του ΠΑΜΕ σε ανακοίνωσή της. Και καταδικάζει τα τεχνάσματα που χρησιμοποιούν τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΝ και τα συνδικαλιστικά δεκανίκια τους για να καλύψουν τις αληθινές αιτίες της γυναικείας ανισοτιμίας.

Γι' αυτό και οι γυναίκες της εργατικής τάξης, πρέπει να παλέψουν για να δυναμώσει το ΠΑΜΕ. Η ίδια η καθιέρωση της 8ης Μάρτη ως παγκόσμιας μέρας συνδέεται με τους αγώνες των εργατριών. «Το 1857 οι κλωστοϋφαντουργίνες της Νέας Υόρκης διαδήλωναν για ισότητα στην αμοιβή εργασίας και σηματοδότησαν το ξεκίνημα των αγώνων για την ισοτιμία της γυναίκας». Το ΠΑΜΕ καλεί τις γυναίκες ν' αγωνιστούν, μεταξύ άλλων, για συλλογικές συμβάσεις ανάλογες των σύγχρονων αναγκών. Για δημόσιο, δωρεάν και ποιοτικό σύστημα υγείας και πρόνοιας, εξειδικευμένο στην προστασία του γυναικείου οργανισμού, για ολοκληρωμένο, δημόσιο δίκτυο φροντίδας των ηλικιωμένων, των παιδιών, των ΑμΕΑ, ώστε να βελτιωθεί η ζωή των εκατομμυρίων γυναικών των λαϊκών οικογενειών.