Με όλες τις δυνάμεις στη μάχη

Πλατιά συνδικαλιστική σύσκεψη του ΠΑΜΕ την ερχόμενη Τρίτη, στις 5.30 μ.μ. στο Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας

Παρασκευή 3 Μάρτη 2006

Από τη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ την περασμένη Τρίτη
Η μία μετά την άλλη, οι τοπικές και κλαδικές Γραμματείες του ΠΑΜΕ οργανώνουν και ξεδιπλώνουν τη δράση τους για την 24ωρη πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 15 του Μάρτη. Μέσα από πλατιές συνδικαλιστικές συσκέψεις καθορίζεται ο χρόνος και ο τόπος των απεργιακών συγκεντρώσεων που θα διοργανώσει το Πανεργατικό Μέτωπο σε όλη τη χώρα, ενώ στόχος των περιοδειών που ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη είναι να φτάσει το πλαίσιο του ΠΑΜΕ και το απεργιακό κάλεσμα σε κάθε εργάτη και υπάλληλο.

Στην Αθήνα, η απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ ορίστηκε στις 11 π.μ. στο Σύνταγμα. Θα ακολουθήσει πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία.

Στα πλαίσια της καλύτερης προετοιμασίας, η σύσκεψη συνδικάτων και συνδικαλιστών που διοργανώνει το ΠΑΜΕ την ερχόμενη Τρίτη 7 Μάρτη στην Αθήνα, αποτελεί σταθμό για τον έλεγχο και την παραπέρα οργάνωση της δουλιάς μπροστά στην απεργία. Η σύσκεψη θα γίνει στην αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας (Βερανζέρου 1, πλατεία Κάνιγγος, 2ος όροφος), στις 5.30 το απόγευμα.

Στη Θεσσαλονίκη, με ανακοίνωσή της η τοπική Γραμματεία του ΠΑΜΕ απευθύνει πλατύ κάλεσμα στους εργαζόμενους της πόλης να απεργήσουν μαζικά στις 15 του Μάρτη και «να δώσουν τη μάχη μαζί με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα σε κάθε χώρο δουλιάς». Με το πλαίσιο του ΠΑΜΕ «να δώσουν αγωνιστική απάντηση στην αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης, στην επίθεση των βιομηχάνων, των τραπεζιτών, των εφοπλιστών». Η απεργιακή συγκέντρωση του Πανεργατικού Μετώπου έχει ήδη οριστεί για τις 10 το πρωί στο Αγαλμα Βενιζέλου, ενώ τις επόμενες μέρες εντείνονται οι εξορμήσεις στους χώρους δουλιάς.

Ανάλογη είναι η εικόνα και στον Πειραιά. Η απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στις 10 το πρωί στην πλατεία Λουδοβίκου (ηλεκτρικός σταθμός). Ηδη, μετά και τη χτεσινή σύσκεψη της Γραμματείας του ΠΑΜΕ με τη συμμετοχή συνδικαλιστών από τα σωματεία της πόλης, έχει καθοριστεί το πρόγραμμα των εξορμήσεων για τις αμέσως επόμενες μέρες, ενώ οι πρώτες αποφάσεις για συμμετοχή στην απεργία και στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ έρχονται από τα Συνδικάτα Λογιστών, Εμποροϋπαλλήλων, Επισιτισμού - Τουρισμού και Σαπουνάδων. Αμεσα, τη συμμετοχή τους στην απεργία με το πλαίσιο του ΠΑΜΕ αποφασίζουν και οι οικοδόμοι του Πειραιά, αλλά και τα σωματεία της Ζώνης.

Πλατιά σύσκεψη με τη συμμετοχή συνδικαλιστών από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, διοργανώνει την επόμενη Τρίτη στα γραφεία του και το Παλλεσβιακό Εργατικό Κέντρο, στις 7μ.μ.