ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
Τετάρτη 8 Μάρτη 2006

Eurokinissi

ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΠΑΡΗΓΑΣ
Φωτ. 2

Στη μνήμη των στελεχών του ΚΚΕ ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΦΛΩΡΑΚΗ, ΘΑΝΑΣΗ ΠΑΠΑΡΗΓΑ και ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΤΣΙΑΝΑΚΟΥ, ο Δήμος Τολιόπουλος από τη Νέα Ζωή Περιστερίου προσφέρει 30 ευρώ στο ΚΚΕ.

* * *

Στα τέλη Νοέμβρη 2005 έφυγε για πάντα η αγαπημένη μας ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΔΕΡΟΠΟΥΛΟΥ, μέλος του ΚΚΕ. Η «καπετάνισσα», όπως τη λέγαμε όλοι. Γεννήθηκε το 1924 σε ένα χωριό των Γρεβενών. Εφηβη, αγωνίστηκε από τις γραμμές του ΕΛΑΣ για την απελευθέρωση της πατρίδας και αργότερα, στον Εμφύλιο, ήταν μαχήτρια του ΔΣΕ. Εζησε πολιτικός πρόσφυγας στην Τασκένδη και όταν επέστρεψε στην πατρίδα, συνέχισε να αγωνίζεται, ως μέλος του ΚΚΕ, ως το τέλος της ζωής της. Παρά τα προβλήματα υγείας, που την ταλαιπωρούσαν τα τελευταία χρόνια, η Βασιλική έμεινε ως το τέλος αταλάντευτη αγωνίστρια.

Η τελευταία επιθυμία της ήταν να ευχαριστήσει, μέσω του «Ριζοσπάστη», τους γιατρούς και νοσηλευτές του νοσοκομείου ΙΚΑ «Παναγία» στην Καλαμαριά για τη στοργή και τη συμπαράστασή τους στη διάρκεια της νοσηλείας της εκεί.

Στη μνήμη της Βασιλικής Σιδεροπούλου τα μέλη της ΚΟΒ Κέντρου Καλαμαριάς προσφέρουν 130 ευρώ στο ΚΚΕ, στο κόμμα που έμεινε πιστή ως το τέλος της ζωής της.

* * *

Οι αντιστασιακοί Κ.Δ. και Γ.Π. πρόσφεραν 150 ευρώ στην ΚΟ Θεσσαλονίκης, στη μνήμη όσων «έπεσαν» στους μεγάλους αγώνες της.

* * *

Στη μνήμη του ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΣΙΜΠΟΥΚΙΔΗ και αντί για στεφάνι στην κηδεία του, η ΚΟΒ Λογοτεχνών προσφέρει στο ΚΚΕ 50 ευρώ.



Δημήτρης Κατσιανάκος