ΠΑΝΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΗΜΕΡΑ
Αγωνιστικός σταθμός προς τις 15 του Μάρτη

Στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, στις 10 το πρωί το μαχητικό ραντεβού των συνταξιούχων

Πέμπτη 9 Μάρτη 2006

ICON

Με σηκωμένες τις γροθιές, οι συνταξιούχοι βγαίνουν ξανά σήμερα στους δρόμους
Αποφασιστική συνέχεια στον αγώνα για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους δίνουν σήμερα οι συνταξιούχοι, οι οποίοι μετά από κάλεσμα των Συνεργαζόμενων Ομοσπονδιών τους ΙΚΑ - ΤΕΒΕ - ΤΣΑ - ΝΑΤ - ΕΛΤΑ - ΤΑΕ - ΟΤΑ και ΔΗΜΟΣΙΟΥ, πραγματοποιούν συγκέντρωση στις 10το πρωί στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (παλιό Δημαρχείο). Μετά τη συγκέντρωση θα ακολουθήσει πορεία στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας.

Οι συνταξιούχοι μεταξύ άλλων διεκδικούν: Κατώτερη σύνταξη 1.050 ευρώ για όλα τα Ταμεία. Πάγωμα τιμών στα είδη πρώτης ανάγκης και κατάργηση του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας. Επίδομα θέρμανσης 500 ευρώ. Αφορολόγητο ποσό 15.000 ευρώ και τιμαριθμοποίηση της φορολογικής κλίμακας. Καμία αύξηση στα φάρμακα, να παρέχονται δωρεάν. Να καταργηθούν όλοι οι αντιασφαλιστικοί νόμοι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ Διαμαντής Μαυροδόγλου δήλωσε στο «Ρ» ότι η σημερινή κινητοποίηση αποτελεί συνέχεια του αγώνα που δίνουν οι συνταξιούχοι και ταυτόχρονα μια απάντηση στον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση της ΝΔ που δηλώνουν «όχι» σε όλα τα αιτήματα των συνταξιούχων. «Είναι μια κινητοποίηση, συνέχισε, ενάντια στη νέα αντιασφαλιστική επίθεση που ετοιμάζει η κυβέρνηση και η οποία δε θα αφήσει τίποτα όρθιο. Είναι ένας αγώνας ενάντια στην ακρίβεια, τη λιτότητα, τις αυξήσεις ντροπής και κοροϊδίας που δίνει η κυβέρνηση. Είναι ένας αγώνας για τη βελτίωση της υγειονομικής περίθαλψης, για δημόσιο και δωρεάν τομέα Υγείας για όλο το λαό. Παλεύουμε και για επιμέρους ζητήματα που είναι τα οικογενειακά επιδόματα και τα επιδόματα των αντιστασιακών».

Τέλος, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ καλεί όλους τους συνταξιούχους να δώσουν το αγωνιστικό «παρών» στη σημερινή κινητοποίηση. Μια κινητοποίηση που όπως υπογράμμισε «αποτελεί για μας προπομπό για τη μεγάλη κινητοποίηση που οργανώνει η εργατική τάξη στις 15 Μάρτη».