Ανέλαβε τις ευθύνες του
Παρασκευή 10 Μάρτη 2006

Eurokinissi

Την ευθύνη για την κακή πορεία της ομάδας, ανέλαβε - κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου - χτες, ο Σάντος. Με έναν τρόπο πάντως που «κραύγαζε» ότι δεν πιστεύει απόλυτα τα λεγόμενά του και απλά τα αναφέρει έτσι γιατί πρέπει: «Αναλαμβάνω όλες τις ευθύνες. Το έχω ξαναπεί. Ο κυβερνήτης είναι ο προπονητής. Οταν κερδίζουμε, κερδίζουν όλοι, όταν χάνουμε, η ευθύνη είναι του κυβερνήτη, αυτός είμαι εγώ, άρα η ευθύνη είναι δικιά μου. Οταν κερδίζουμε, μοιράζω το μερίδιο, όταν χάνουμε είναι όλο δικό μου»...

Παρ' όλα αυτά ήταν κατηγορηματικός, για το ενδεχόμενο παραίτησης: «Οχι, ούτε κατά διάνοια που το σκέφτομαι. Αλλο το "αναλαμβάνω την ευθύνη" που είναι υποχρέωσή μου και άλλο να φεύγω μακριά από τις ευθύνες μου. Δεν το έχω κάνει ποτέ στη ζωή μου». Οσο για την αιτία της πτώσης; Την απέδωσε στην πίεση και το άγχος αλλά δεν ξεκαθάρισε ποιος έχει τον ρόλο - ευθύνη της σωστής διαχείρισής τους. Απλά επισήμανε τα αυτονόητα ότι δηλαδή «χειρότερος εχθρός είναι τα νεύρα. Χρειάζεται ηρεμία, ψυχραιμία, θέληση και αποφασιστικότητα».

Επεσήμανε ότι δεν έχει τελειώσει τίποτα και πως τα εναπομείναντα παιχνίδια είναι «σαν οκτώ τελικοί. Πρέπει να τα κερδίσουμε». Πρόσθεσε ότι στόχοι παραμένουν η δεύτερη θέση και η κατάκτηση του κυπέλλου, με την υλοποίηση των οποίων, αυτοί που τώρα αμφισβητούν «οι ίδιοι θα μας επευφημούν. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο». Επίσης συμφώνησε ότι η ΑΕΚ δεν αποδίδει καλά αλλά διαφώνησε πως κάνει τις χειρότερες εμφανίσεις της 15ετίας (όπως υποστηρίζουν ορισμένοι). Και αφού αναγνώρισε ότι η τρίτη θέση πέρυσι ήρθε «με ένα τρόπο όχι φυσιολογικό», ισχυρίστηκε πως φέτος «έχουν γίνει καλύτερα παιχνίδια από πέρυσι».