Με τις άνεργες και τις απολυμένες

Μια ζεστή εκδήλωση

Σάββατο 11 Μάρτη 2006

Μια εκδήλωση με εργάτριες, άνεργες, απολυμένες, με τις «γυναίκες του μόχθου» που βιώνουν καθημερινά στο πετσί τους την ταξική εκμετάλλευση αλλά και τις συνέπειες της φυλετικής ανισοτιμίας που συνεπάγεται ο καπιταλισμός, πραγματοποιήθηκε χτες το απόγευμα με πρωτοβουλία της ΚΕ του ΚΚΕ στα γραφεία του Κόμματος στον Περισσό.

Μέσα σε ζεστή ατμόσφαιρα, με ένα ποτήρι κρασί, εργαζόμενες κάθε ηλικίας, μητέρες, νέες κοπέλες από διάφορους κλάδους και τόπους δουλιάς, όπως η κλωστοϋφαντουργία, το εμπόριο, η Υγεία, αλλά και ο επισιτισμός, τα ξενοδοχεία, οι νέες τεχνολογίες, βρέθηκαν και συζήτησαν με τους κομμουνιστές και τις κομμουνίστριες, με τους γνώριμους συναγωνιστές τους σε κάθε μικρή και μεγάλη μάχη.

«Στο πρόσωπο το δικό σας θέλουμε να τιμήσουμε την ιστορία του γυναικείου κινήματος, τη θυσία των εργατριών γυναικών χάρη στις οποίες καθιερώθηκε και η Μέρα της Γυναίκας», σημείωσε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα. Τόνισε ότι είναι θετικό που ένα όλο και πιο μεγάλο μέρος των εργαζομένων δεν είναι εφησυχασμένο, δεν έχει αυταπάτες. Ωστόσο, σημείωσε, οι εργαζόμενοι πρέπει να ξεπεράσουν τους φόβους τους, καθώς έχει μεγάλη σημασία «πόσο βαθιά, σήμερα, ο εργάτης και η εργάτρια έχουν συνειδητοποιήσει την αιτία των προβλημάτων».

«Και εμείς, σαν Κόμμα, κηρύσσουμε συναγερμό. Δεν είναι μόνο πότε θα πάρουμε σύνταξη και πόση σύνταξη. Μπαίνει επί τάπητος όλη μας η ζωή, και του παιδιού μας που θα γεννηθεί αύριο», τόνισε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, αναφερόμενη στα νέα αντεργατικά μέτρα που ετοιμάζονται, στην κλιμάκωση της αντιασφαλιστικής επίθεσης αλλά και στην ανάγκη να συνδεθεί η απάντηση των εργαζομένων σ' όλα αυτά με τις εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. «Πρέπει να τους φοβίσουμε. Δε θα μας λυπηθούν. Πρέπει να τους εκφοβίσουμε σοβαρά», σημείωσε χαρακτηριστικά.