ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
Ανεξίτηλη η σφραγίδα του ΠΑΜΕ

Τις άθλιες απεργοσπαστικές μεθόδους της εργοδοσίας και των καλοθελητών της στο συνδικαλιστικό κίνημα ανέδειξε η μάχη της περιφρούρησης που έδωσαν με επιτυχία οι ταξικές δυνάμεις σε όλη τη χώρα

Παρασκευή 17 Μάρτη 2006

Από την πορεία του ΠΑΜΕ στην Αθήνα, κατά μήκος της Β. Σοφίας
Ανεξίτηλη άφησαν τη σφραγίδα τους οι ταξικές δυνάμεις στην προχτεσινή απεργιακή κινητοποίηση και στην περιφρούρησή της, δίνοντας ισχυρή απάντηση στο κεφάλαιο και στους πολιτικούς εκφραστές του, αλλά και στους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους τους, που έκαναν τα αδύνατα δυνατά για να υπονομεύσουν την απεργιακή κινητοποίηση. Η αναμέτρηση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ με την τρομοκρατία της εργοδοσίας και τους καλοθελητές της ανέδειξε για μια ακόμη φορά ότι οι εργαζόμενοι έχουν τη δύναμη. Παράλληλα, επιβεβαιώθηκε η αναγκαιότητα της αλλαγής των συσχετισμών δύναμης στο συνδικαλιστικό κίνημα, ώστε οι εργαζόμενοι από καλύτερες θέσεις να δώσουν τη μάχη για τα δικαιώματα στους χώρους δουλιάς.

Θα χρειάζονταν πολλές σελίδες για να καταγράψει κανείς τις τρομοκρατικές μεθόδους της εργοδοσίας και των βαστάζων της για να σπάσουν την απεργία. Σταχυολογώντας ορισμένα μόνο απ' όσα εξελίχθηκαν πριν και κατά τη μέρα της απεργίας:

Οπως και σε εκατοντάδες άλλους χώρους δουλιάς, οι ταξικές δυνάμεις έδωσαν σώμα με σώμα τη μάχη της περιφρούρησης, συμβάλλοντας με τον πιο αποφασιστικό τρόπο στην επιτυχία της απεργίας και των μαζικών συγκεντρώσεων που ακολούθησαν σε 61 συνολικά πόλεις.