ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
Κριτήριο ψήφου το συμφέρον του λαού
Πέμπτη 23 Μάρτη 2006

«Το ζήτημα δεν είναι η ικανότητα του δημάρχου. Αλλωστε χρόνια τώρα, εκλέγονται οι... ικανότεροι και όμως τα λαϊκά προβλήματα οξύνονται. Το κύριο είναι να είναι ικανοί στην αντιπαράθεση με την αντιλαϊκή πολιτική και την εφαρμογή και προώθησή της. Χρειαζόμαστε ικανούς και αγωνιστές για το λαό και όχι για το κεφάλαιο. Προτάσεις έχουν όλοι. Το ζήτημα δεν είναι τεχνικό, αλλά πολιτικό. Με ποιο κριτήριο, δηλαδή, θα αποφασίσουμε. Θέλουμε έργα δωρεάν για το λαό ή το λαό λεία στους επιχειρηματίες».

Τα παραπάνω τόνισε ο Βασίλης Λυκούρας, υποψήφιος δήμαρχος Νέου Ηρακλείου με την «Δημοκρατική Ενότητα», στο πλαίσιο της πανελλαδικής συνεργασίας του ΚΚΕ, του ΔΗΚΚΙ, της Κομμουνιστικής Ανανέωσης και της Παρέμβασης Αριστερών Πολιτών, στη χτεσινή εκδήλωση στο Πολιτιστικό Κέντρο της πόλης, «Ηλέκτρα Αποστόλου».

Στην ομιλία του υπογράμμισε ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση σήμερα δεν είναι ούτε τοπική, ούτε αυτοδιοίκηση. Περιγράφοντας τον αντιλαϊκό της χαρακτήρα, όπως έχει διαμορφωθεί, επισήμανε μεταξύ άλλων πως στον τομέα της Υγείας, για παράδειγμα, τις ελλείψεις αξιοποιούν οι δήμοι παρέχοντας υποβαθμισμένες υπηρεσίες Υγείας και Πρόνοιας, όπως συμβαίνει στα δημοτικά ιατρεία. Με αυτό τον τρόπο αυξάνεται η πελατεία του ιδιωτικού τομέα.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Β. Λυκούρας
Τον υποψήφιο δήμαρχο παρουσίασε ο πρώην επικεφαλής και δημοτικός σύμβουλος της «Δημοκρατικής Ενότητας» Περικλής Γκιουλέας, ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά παραδείγματα της πολιτικής της σημερινής διοίκησης του δήμου. Το 78% των εργαζομένων στο δήμο, είπε, και τις δημοτικές επιχειρήσεις δουλεύουν με διάφορες συμβάσεις. Είναι 644 εργαζόμενοι και μόλις οι 185 είναι μόνιμοι υπάλληλοι. Επίσης, ο δήμος χρωστάει στις τράπεζες έναν ολόκληρο προϋπολογισμό.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε ο Μάνος Κοντός, μέλος της ΚΕ του ΔΗΚΚΙ, ο οποίος υπογράμμισε πως είναι ευκαιρία για το λαό στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές να δώσει ηχηρό μήνυμα καταδικάζοντας τις πολιτικές τις ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ αλλά και του ΣΥΝ. Εκ μέρους της Παρέμβασης Αριστερών Πολιτών, χαιρέτισε ο Φώτης Βαρδής, τονίζοντας ότι αυτοί που εφαρμόζουν την κυρίαρχη πολιτική παίζουν με ψευδεπίγραφες λέξεις και αποφεύγουν να κάνουν ταξικούς προσδιορισμούς γιατί η ίδια η πολιτική τους είναι ταξική.