ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΛΕΚΑΣ ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΜΕ ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Το Θριάσιο δε σηκώνει ούτε ένα σκουπίδι!

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ εξέφρασε τη συμπαράσταση του Κόμματος στον αγώνα των κατοίκων που ζητούν την απομάκρυνση της χωματερής

Παρασκευή 24 Μάρτη 2006

Από τη χτεσινή συνάντηση αντιπροσωπείας του Κόμματος με τους εκπροσώπους της Διαδημοτικής Επιτροπής κατά της χωματερής
Τη δεδομένη και αμετακίνητη υποστήριξη του Κόμματος στους αγώνες των κατοίκων των Ανω Λιοσίων και γενικότερα του Θριασίου για την απομάκρυνση της χωματερής, εξέφρασε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε χτες το απόγευμα αντιπροσωπεία του Κόμματος με τη Γραμματεία της Διαδημοτικής Επιτροπής για την απομάκρυνση της χωματερής.

Η Αλέκα Παπαρήγα κατά τη διάρκεια της συνάντησης κάλεσε τους κατοίκους να συνεχίσουν τον αγώνα που δίνουν ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές. Τον αγώνα ενάντια στην υποβάθμιση της ποιότητας ζωής τους με ευθύνη των δυνάμεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και των κυβερνήσεών τους, που είναι δεμένες με επιχειρηματικά συμφέροντα, αλλά και του ΣΥΝ ο οποίος με τη συμμετοχή του μέσα από τα όργανα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης έχει συμβάλει στο να οδηγηθεί η κατάσταση στο αδιέξοδο.

Σε δήλωσή της μετά τη συνάντηση η Αλέκα Παπαρήγα επισήμανε: «Η περιοχή των Ανω Λιοσίων αλλά και όλη η περιοχή του Θριάσιου και γενικότερα η Δυτική Αττική είναι εξαιρετικά επιβαρυμένη. Δε σηκώνει άλλο. Δεν μπορεί να υπάρξει καμία λύση μέσα σε μια περιοχή που έχει κυριολεκτικά καταστραφεί».

«Πιστεύουμε - συνέχισε - ότι όλα αυτά τα χρόνια οι κυβερνήσεις, έχοντας στο νου τους ίσως ένα ευρύτερο αντιλαϊκό και από περιβαλλοντική και από χωροταξική πλευρά σχεδιασμό, ή ακόμα και κάτω από τις πιέσεις των επιχειρηματιών που κάνουν τους δικούς τους σχεδιασμούς, δε φρόντισαν να δώσουν λύση σ' αυτό το ζήτημα. Μάλιστα, φρόντισαν να το μεταφέρουν στις πλάτες των κατοίκων, να το μεταφέρουν σε τοπικό επίπεδο. Εμείς πέραν των ενεργειών που άμεσα θα κάνουμε, θεωρούμε υποχρέωσή μας σε όλη τη μάχη των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών να συμβάλουμε ώστε το πρόβλημα των σκουπιδιών και όλα τα μεγάλα τοπικά περιβαλλοντικά προβλήματα, να γίνουν υπόθεση όλης της Αττικής. Να υπάρχει ένα ενιαίο κίνημα συμπαράστασης και διεκδίκησης, ώστε να μην αξιοποιούν οι κυβερνήσεις την πολιτική του "διαίρει και βασίλευε"».

«Οι κάτοικοι της περιοχής - κατέληξε η Αλ. Παπαρήγα - έχουν δίκιο. Δεν μπορεί κανείς να αγνοήσει το μακροχρόνιο αίτημά τους και το γεγονός ότι η περιοχή έχει κορεστεί. Ούτε ένα σκουπίδι δεν μπορεί να σηκώσει».

Νέα κινητοποίηση

Εκ μέρους της Διαδημοτικής ο Δημήτρης Παπαγιανακόπουλος δήλωσε ότι εκφράστηκε και για μια ακόμα φορά η υποστήριξη του ΚΚΕ στα αιτήματά τους για σταμάτημα των εργασιών επέκτασης της χωματερής, το ξερίζωμά της και την αλλαγή του περιφερειακού σχεδιασμού. Οι κάτοικοι της Δυτικής Αττικής, σημείωσε, αντιμετωπίζονται με ταξικό και ρατσιστικό μίσος που υποβαθμίζει τη ζωή τους. Ξεκαθάρισε τέλος ότι θα συνεχίσουν στο δρόμο του αγώνα ενωμένοι και αποφασισμένοι και ανακοίνωσε την επόμενη κινητοποίηση της Διαδημοτικής με συγκέντρωση στις 12 Απρίλη στο κέντρο της Αθήνας και πορεία στο υπουργείο Εσωτερικών.

Κλειστή παρέμεινε χτες η χωματερή των Ανω Λιοσίων, ύστερα από την επιτυχημένη απεργία των εργαζομένων, με αίτημα να μην ανατεθεί σε ιδιώτες η λειτουργία του αποτεφρωτήρα νοσοκομειακών αποβλήτων.