ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ - ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2006
Κάλεσμα Πανσπουδαστικής αντεπίθεσης!

Στους 10.000 φτάνουν οι υποψήφιοι στα αγωνιστικά ψηφοδέλτια με το γαρίφαλο, σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ, σε όλους τους συλλόγους που θα γίνουν εκλογές!

Τρίτη 4 Απρίλη 2006

Ηχηρή απάντηση στα μέτρα και τις μεθοδεύσεις για την ιδιωτικοποίηση της ανώτατης εκπαίδευσης, ανυπακοή στους νόμους που ήδη έχει ψηφίσει η κυβέρνηση και εκβιάζει τα ιδρύματα να τους εφαρμόσουν, αντίσταση στην επιχειρούμενη αναθεώρηση του άρθρου 16 και το νέο νόμο - πλαίσιο και κυρίως, σε αντεπίθεση και με την ψήφο τους για πραγματικά Δημόσια και Δωρεάν Ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση, καλεί η Πανπουδαστική ΚΣ φοιτητές και σπουδαστές μπροστά στις αυριανές φοιτητικές και σπουδαστικές εκλογές.

Η Πανσπουδαστική στέκεται μπροστά στη μάχη των αυριανών εκλογών με αισιοδοξία για ουσιαστική ενίσχυση των «ψηφοδελτίων με το γαρίφαλο», που θα σημάνει αντίστοιχα και ενίσχυση των αγώνων του φοιτητικού κινήματος, ενίσχυση της συμμετοχής των φοιτητών, κόντρα στη λογική της αφ' υψηλού εκπροσώπησης που διακατέχει τη ΔΑΠ και την ΠΑΣΠ. Εξάλλου, οι παρατάξεις αυτές που συγκεντρώνουν τα μεγαλύτερα ποσοστά πανελλαδικά, τα τελευταία χρόνια έχουν και τις πρώτες ευθύνες για την κρίση του φοιτητικού κινήματος, που η απάντησή του στην επίθεση που δέχονται τα δικαιώματα και οι κατακτήσεις των φοιτητών είναι η πλέον αναντίστοιχη. Εχουν την πρώτη ευθύνη για τα φαινόμενα διαφθοράς, ρουσφετιού και διάβρωσης των νεανικών συνειδήσεων, που τα καλλιεργούν με τη στήριξη των μηχανισμών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στα ιδρύματα.


Είναι γνωστό ότι όλη αυτή η κατάσταση σπρώχνει μεγάλη μάζα των φοιτητών και σπουδαστών στην απογοήτευση, στην αδράνεια και τη μοιρολατρία, σε μια περίοδο που η κυβέρνηση έχει βάλει στο στόχαστρο την ανώτατη εκπαίδευση, δρομολογώντας την πλήρη ιδιωτικοποίησή της. Ετσι, η ψήφος στην ΠΚΣ δεν είναι μόνο ψήφος αξιοπρέπειας, αλλά και σημαντική παρακαταθήκη στην πορεία αλλαγής των συσχετισμών, σημαντική προϋπόθεση για την αναζωογόνηση του νεολαιίστικου κινήματος.

Ακριβώς επειδή η ΠΚΣ δε «θυμάται» τους φοιτητές και τους σπουδαστές λίγες μέρες πριν από τις εκλογές για να υφαρπάξει τις ψήφους τους και να τις καταθέσει ως αποδοχή στην κυβερνητική πολιτική, αλλά αγωνίζεται καθημερινά στο πλευρό τους, δίνοντας τη μάχη της ενημέρωσης κι όχι της αποκοίμισής τους, αναγνωρίζεται ως η πιο συνεπής δύναμη αγώνα για τα δικαιώματά τους. Γι' αυτό και δεν είναι τυχαίο που ακόμα περισσότεροι φοιτητές και σπουδαστές, σε σχέση με πέρσι, εκφράζουν την εμπιστοσύνη τους στα «ψηφοδέλτια με το γαρίφαλο», καθιστώντας τα πιο μαζικά από τις προηγούμενες χρονιές, στοιχείο που ενισχύει και την αισιοδοξία της ΠΚΣ για τα αποτελέσματα της κάλπης.

Φέτος, οι υποψήφιοι με τα ψηφοδέλτια της ΠΚΣ προσεγγίζουν πανελλαδικά σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ τους 10.000 από 9.000 που ήταν πέρσι. Τα ψηφοδέλτια της ΠΚΣ αναμένεται να κατέβουν στο σύνολο των συλλόγων που θα γίνουν εκλογές και φαίνεται να είναι η μόνη παράταξη με πανελλαδική έκφραση που κατεβάζει ψηφοδέλτιο σε τόσο μεγάλο αριθμό συλλόγων.