ΤΑΞΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ
Ολοι στην 48ωρη απεργία

Στις 10.30 π.μ., στην πλατεία Βάθης, η προσυγκέντρωση του ΠΑΜΕ

Τετάρτη 5 Απρίλη 2006

Σε κλιμάκωση του απεργιακού αγώνα στις 13 Απρίλη, καλούν οι ταξικές δυνάμεις στους ΟΤΑ
Να συμμετάσχουν μαζικά στη 48ωρη απεργία του κλάδου, που ξεκινά σήμερα, καλούν οι ταξικές δυνάμεις τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ, στην κατεύθυνση κλιμάκωσης του αγώνα τους και συντονισμού της δράσης τους - ενόψει και της 24ωρης απεργίας που έχουν κηρύξει ταξικές Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα στις 13 Απρίλη - ενάντια στο σύνολο της αντεργατικής, αντιλαϊκής πολιτικής και για τη διεκδίκηση αιτημάτων που ικανοποιούν τις σύγχρονες πραγματικές ανάγκες τους.

Σήμερα, πρώτη μέρα της απεργίας, το Συντονιστικό Εργαζομένων ΟΤΑ Αττικής καλεί σε προσυγκέντρωση, στις 10.30 π.μ., στην πλατεία Βάθης, ενώ από νωρίς το πρωί οι ταξικές δυνάμεις θα δώσουν τη μάχη της περιφρούρησης στους χώρους δουλιάς και στη συνέχεια θα ακολουθήσει συμβολικός αποκλεισμός δήμων, όπου εφαρμόζονται οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης, υπάρχουν απλήρωτοι εργαζόμενοι και πυκνώνουν τα κρούσματα του αυταρχισμού.

Σε ανακοίνωσή τους για την απεργία, οι ταξικές δυνάμεις σημειώνουν την ανάγκη η κινητοποίηση να γίνει υπόθεση των ίδιων των εργαζομένων «σε αντιπαράθεση με την κυβέρνηση, το κεφάλαιο και τους κοινωνικοπολιτικούς φορείς του, προτάσσοντας τα αιτήματα των σύγχρονων αναγκών μας: 1.300 ευρώ κατώτερο μισθό, κατάργηση των αντεργατικών νόμων της ευελιξίας. Μονιμοποίηση όλων των εκτάκτων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Πλήρη, σταθερή με πλήρη δικαιώματα, εργασία για όλους. Επέκταση των ΒΑΕ στους ΟΤΑ, 35ωρο - 7ωρο - 5ήμερο με 30ωρο - 6ωρο - 5ήμερο για τα ΒΑΕ» και άλλα.