ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Α' ΕΘΝΙΚΗ
Στην κόψη του ξυραφιού

Παναθηναϊκός και ΑΕΚ τρεις αγωνιστικές μέχρι το τέλος θα δώσουν τον αγώνα που οδηγεί στη δεύτερη προνομιούχο θέση στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ρευστή η κατάσταση στην ουρά της βαθμολογίας. Ξεκάθαρα τα πράγματα για την έξοδο στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ, σχεδόν σίγουρος πρωταθλητής ο Ολυμπιακός

Κυριακή 16 Απρίλη 2006

Eurokinissi

Μάχη για την παραμονή θα δώσουν Λεβαδειακός και ΟΦΗ
Τρεις αγωνιστικές έχουν απομείνει πριν τη λήξη του πρωταθλήματος και οι εκκρεμότητες είναι αρκετές. Η δεύτερη θέση που οδηγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ διεκδικείται σχεδόν επί ίσοις όροις από ΠΑΟ, ΑΕΚ με τον πρώτο αναμφίβολα να έχει το πάνω... πόδι. Το τοπίο, όσον αφορά τις θέσεις που οδηγούν στο ΟΥΕΦΑ μάλλον έχουν «τσεκαριστεί», όμως στον πυθμένα της βαθμολογίας και όσον αφορά την παραμονή στη μεγάλη κατηγορία όλα είναι ανοιχτά. Πάντως τώρα που όλα φτάνουν προς το τέλος, οι ψίθυροι, η προκατάληψη αλλά και οι κακές διαιτησίες είναι και πάλι στο προσκήνιο με αποτέλεσμα να δημιουργείται ένα κλίμα αρνητικό. Αλλωστε σε σαθρό έδαφος είναι χτισμένο το επαγγελματικό ποδόσφαιρο και όπως «σπέρνουν ανέμους, θερίζουν θύελλες». Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά.

«Κόκκινος» ο τίτλος

Ο Ολυμπιακός όπως όλα δείχνουν για ένατη φορά στα τελευταία δέκα χρόνια θα είναι και πάλι ο πρωταθλητής και η ομάδα που και αυτή τη χρονιά θα περάσει απευθείας στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Η ομάδα του Τροντ Σόλιντ από την αρχή της σεζόν έδειξε σταθερότητα, πήρε διαφορά που τη συντήρησε με σχετική άνεση και έτσι στις τρεις αγωνιστικές που απομένουν θέλει μόλις ένα βαθμό ώστε και μαθηματικά να ανακηρυχτεί πρωταθλήτρια. Ισως και από σήμερα, αφού παίζει στο Αλκαζάρ με τη Λάρισα. Αν αυτό δε γίνει έχει άλλες δύο ευκαιρίες με Λεβαδειακό εκτός και Ιωνικό εντός.

Αγωνία για δύο

Eurokinissi

Αγωνία για ΠΑΟ και ΑΕΚ σχετικά με την κατάληψη της δεύτερης θέσης
Χωρίς αμφιβολία η μεγάλη μάχη των τελευταίων αγωνιστικών εντοπίζεται στην κόντρα ΠΑΟ και ΑΕΚ σχετικά με την κατάκτηση της δεύτερης θέσης που οδηγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ (μέσω προκριματικού αγώνα). Σύμφωνα με τα δεδομένα ως τώρα ο Παναθηναϊκός με αέρα ένα βαθμό από την Ενωση έχει τον πρώτο λόγο. Το πρόγραμμα των πρασίνων περνάει σήμερα από το Καυτατζόγλειο κόντρα στον φορμαρισμένο Ηρακλή, στη συνέχεια θα κοντραριστεί με το Αιγάλεω στο ΟΑΚΑ για να κλείσει στο Αλκαζάρ απέναντι στη Λάρισα. Αναμφίβολα αν οι πράσινοι περάσουν από τη Θεσσαλονίκη σήμερα νικηφόρα μάλλον θα έχουν πάρει σημαντικό προβάδισμα για τη δεύτερη θέση.

Οσον αφορά την ΑΕΚ. Λογικά έχει εύκολο έργο σήμερα με τον ΟΦΗ στο ΟΑΚΑ, αν και οι κρητικοί καίγονται για βαθμούς προκειμένου να μείνουν στην κατηγορία, την επόμενη Κυριακή παίζει με την αδιάφορη Καλαμαριά εκτός και στο τέλος θα υποδεχτεί την Ξάνθη.

Να σημειωθεί ότι σε περίπτωση ισοβαθμίας ευνοούμενη είναι η ομάδα του Φερνάντο Σάντος που υπερισχύει στα γκολ των αντιπάλων της (3-1) στα μεταξύ τους ματς (νίκες 1-1).

Καθάρισε το τοπίο

Σχετικά με την έξοδο στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ η περασμένη αγωνιστική μάλλον ξακαθάρισε τα πράγματα. Ηρακλής, Ξάνθη και ΠΑΟΚ κέρδισαν και πήραν μια σημαντική διαφορά από τους άλλους διώκτες, τον Ατρόμητο και τη Λάρισα. Με τη λογική του κομπιούτερ οι Θεσσαλοί και οι Περιστεριώτες έχουν δικαίωμα στην ελπίδα όμως το... θαύμα δύσκολα θα γίνει.

Αγωνία για τρεις

Κόβει την... ανάσα η μάχη για την παραμονή αφού τρεις μονομάχοι θα παλέψουν ως το τέλος. Αντίο στην κατηγορία έχουν ήδη πει η Καλλιθέα και ο Ακράτητος που όμως μόνο αδιάφορα δεν αγωνίζονται. Ο τρίτος των... καταραμένων ποιος θα είναι; Σε δεινότερη θέση είναι ο Πανιώνιος που είναι δύο βαθμούς πίσω από τον ΟΦΗ και πέντε από τον Λεβαδειακό. Αυτή την αγωνιστική οι κυανέρυθροι δοκιμάζονται στο Περιστέρι, ο ΟΦΗ επίσης στο Ολυμπιακό στάδιο με την ΑΕΚ ενώ και οι Βοιωτοί τα έχουν σκούρα στην Τούμπα. Ματς κλειδί ίσως αποδειχθεί το τελευταίο του πρωταθλήματος όπου οι Κρητικοί θα φιλοξενήσουν τον Λεβαδειακό σε ένα ματς που ίσως κρίνει τα πάντα.



Eurokinissi

Πρωταθλητής ο Ολυμπιακός, στο ΟΥΕΦΑ εκτός απροόπτου και ο ΠΑΟΚ

Ανδρ. ΠΑΓΑΝΟΠΟΥΛΟΣ