ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Ψηφοδέλτια σύγκρουσης με το μεγάλο κεφάλαιο

Οι υποψήφιοι των αγωνιστικών συνδυασμών για τη νομαρχία και δήμους της Δυτικής Αττικής παρουσιάστηκαν προχτές σε εκδήλωση που διοργάνωσε η Αχτιδική Επιτροπή Θριασίου Μεγαρίδος του ΚΚΕ

Παρασκευή 14 Απρίλη 2006

Από αριστερά προς τα δεξιά, διακρίνονται οι εξής υποψήφιοι δήμαρχοι: Νέας Περάμου, Μ. Παπαδόπουλος και Ασπροπύργου Γρ. Πανταζής. Ο Κ. Παπαπολυχρονίου, υποψήφιος νομάρχης. Ο Χρ. Κολοβός, γραμματέας της Αχτιδικής Επιτροπής, η Κατ. Μαΐλη, μέλος της Αχτιδικής Επιτροπής. Ο Αντ. Χοροζάνης, υποψήφιος δήμαρχος Ελευσίνας και ο Χ. Κωστόπουλος, Ανω Λιοσίων
«Στην Αυτοδιοίκηση όπως και στην κοινωνία συγκρούονται δύο αντιλήψεις. Η μία είναι η πολιτική του δικομματισμού και των συμπληρωμάτων του και βάζει πάνω απ' όλα το κέρδος, την εξυπηρέτηση της ολιγαρχίας, του κεφαλαίου. Από την άλλη, είναι η άλλη αντίληψη για την αυτοδιοίκηση, των αγωνιστικών συνδυασμών που μαζί με αγωνιστές του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος, των εκπαιδευτικών, των συνταξιούχων, των ΕΒΕ, της νεολαίας, των γυναικών, θα αγωνίζονται και θα διεκδικούν».

Τα παραπάνω επισήμανε ο Χρήστος Κολοβός, γραμματέας της Αχτιδικής Επιτροπής Θριασίου Μεγαρίδος του ΚΚΕ σε προχτεσινή εκδήλωση που διοργάνωσε η Αχτιδική Επιτροπή, στην κατάμεστη αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Ελευσίνας με τη συμμετοχή πολλών μαζικών φορέων της περιοχής και στην οποία παρουσιάστηκαν οι υποψήφιοι για τη νομαρχία Δυτικής Αττικής, καθώς και δήμων της περιοχής.

Ο Χρ. Κολοβός στην κεντρική ομιλία της εκδήλωσης, απηύθυνε κάλεσμα συστράτευσης και συμπαράταξης στα αγωνιστικά ψηφοδέλτια. Αναφερόμενος ειδικότερα στην περιοχή της Δυτικής Αττικής σημείωσε ότι: «Η τεράστια οικονομική ανάπτυξη της Αττικής με τις εκατοντάδες μεγάλες βιομηχανίες και υπηρεσίες είναι η μισή αλήθεια. Η άλλη μισή λέει ότι από την ανάπτυξη αυτή κερδισμένη βγαίνει η ολιγαρχία και ζημιωμένοι για άλλη μια φορά οι εργαζόμενοι. Ταυτόχρονα, στο όνομα των προτεραιοτήτων για χάρη των μεγάλων έργων, μπήκαν σε δεύτερη μοίρα έργα απαραίτητα για τη βελτίωση της ζωής των κατοίκων».

Αγωνιστές υποψήφιοι


Ειδικότερα και στα πλαίσια και της πανελλαδικής συνεργασίας του ΚΚΕ, του ΔΗΚΚΙ, της Παρέμβασης Αριστερών Πολιτών και της Κομμουνιστικής Ανανέωσης, οι υποψήφιοι για τη νομαρχία και τους δήμους της Δυτικής Αττικής είναι οι εξής:

Χαιρετίζοντας στην εκδήλωση εκ μέρους του ΔΗΚΚΙ, ο Π. Τσίρκας, τόνισε ότι σ' αυτή τη μάχη οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα πρέπει να δώσουν ένα ράπισμα στο δικομματισμό και στη συνολική κεντρική πολιτική. Ο Λάμπρος Βλάχου από την Παρέμβαση Αριστερών Πολιτών σημείωσε, ότι οι τοπικές εκλογές έχουν γενικό πολιτικό χαρακτήρα, γι' αυτό πρέπει να επιλεγούν νομάρχες και δήμαρχοι που θα είναι ανυπάκουοι στις αντιλαϊκές επιλογές.

Ο υποψήφιος νομάρχης Κ. Παπαπολυχρονίου, εξέφρασε τη συμπαράσταση της ΝΑΣ Δυτικής Αττικής στον αγώνα των εργαζομένων στους ΟΤΑ. Ο Α. Χοροζάνης, τόνισε ότι σε μια εποχή που εφαρμόζεται η πιο οξυμένη αντιλαϊκή πολιτική, με επίθεση σε όλους τους τομείς, η δημοτική αρχή Ελευσίνας είναι απόλυτα προσαρμοσμένη με αυτή. Ο Γ. Πανταζής, σημείωσε ότι οι βιομήχανοι της περιοχής δε θα αισθανθούν καθόλου καλά αν εκλεγούν νομάρχης και δήμαρχοι αγωνιστές. Ο Χ. Κωστόπουλος υπογράμμισε ότι το μεγάλο κεφάλαιο θέλει δημάρχους υποταγμένους στα κελεύσματά του και γι' αυτό ο λαός δεν πρέπει να εγκλωβιστεί από τις δυνάμεις του δικομματισμού.