Τα ασφαλισμένα...
Τετάρτη 19 Απρίλη 2006

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΔΗΛΩΣΗ Σ. Τσιτουρίδη: «Η κυβέρνηση δεν αναζητά λύσεις στην κατεύθυνση της αύξησης των ορίων ηλικίας και της μείωσης των συντάξεων» για το Ασφαλιστικό. Κι εμείς τώρα το πιστέψαμε...

Πού αλλού, δηλαδή, θα μπορούσε να τις αναζητά; Μήπως στην αύξηση των εργοδοτικών εισφορών; `Η, μήπως, στο χτύπημα της εισφοροδιαφυγής και εισφοροαποφυγής; Και μόνο να ξεστομίσει υπουργός της κυβέρνησης τέτοιο πράγμα, θα ...λιποθυμήσει!

Σιγά μη βάλουν ...«αντικίνητρα στην ανάπτυξη». Ετσι αντιλαμβάνονται οτιδήποτε επιβαρύνει τους εργοδότες.

Μήπως, πάλι, αναζητούν τη λύση, στην απόδοση των οφειλών του Δημοσίου προς το ΙΚΑ και τα Ταμεία; Ούτε συζήτηση. Οσο για την επιστροφή όλων όσα έχουν καταληστέψει τις προηγούμενες δεκαετίες απ' αυτά, ούτε καν περνάει από το μυαλό τους.

Τέλος πάντων, η προαναφερόμενη δήλωση του Σ. Τσιτουρίδη δεν έχει την παραμικρή αξία. Εκτός των άλλων, την ίδια στιγμή έκανε λόγο για επανεξέταση των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων και εφαρμογή του νόμου του ΠΑΣΟΚ για ενοποίηση Ταμείων. Αυτά και μόνον, όμως, συνεπάγονται, τόσο την αύξηση των ορίων ηλικιών, όσο και τη μείωση των συντάξεων...

ΤΙ ΣΟΪ ΕΡΕΥΝΑ είναι αυτή του «Μέγκα», που λέει ότι 65% των Ελλήνων είναι υπέρ της ελαστικοποίησης της εργασίας και του «ανοίγματος του Ασφαλιστικού»; Μόνον ...αυτοί που την παρήγγειλαν το ξέρουν.

Σε λίγο, θα μας εμφανίσουν και έρευνες, που θα υποστηρίζουν ότι το 95% των πολιτών τάσσεται υπέρ της μείωσης των μισθών του και το 99% υπέρ του διπλασιασμού των ωρών εργασίας και, μάλιστα, τσάμπα...

Κι όλα αυτά από ένα συγκρότημα Μέσων Ενημέρωσης, που αρέσκεται να διαφημίζει ότι «ακούει τα προβλήματα των πολιτών» και διάφορα άλλα δακρύβρεχτα. Κάτι τέτοια, όμως, δείχνουν το τι πραγματικά συμβαίνει.


Παπαγεωργίου Βασίλης

Και - πιστέψτε μας - η κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ τα βλέπουν όλ' αυτά με πολύ καλό μάτι. Στο θέμα της κατάργησης των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, ούτε διαφωνούν, ούτε και πρόκειται να διαφωνήσουν.