ΣΥΜΠΡΑΞΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ - ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ
Παραδίδουν τα σχολεία στους ιδιώτες!

Ανακοίνωση της Κομματικής Οργάνωσης Αθήνας του ΚΚΕ

Πέμπτη 20 Απρίλη 2006

Motion Team

«Το ΚΚΕ καταγγέλλει στους εργαζόμενους, τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς, τη νεολαία, την παράδοση των σχολικών κτιρίων στις επιχειρήσεις, με αρχή 27 σχολεία στο Νομό Αττικής». Με ανακοίνωσή της η Κομματική Οργάνωση Αθήνας του ΚΚΕ αποκαλύπτει πού θα οδηγήσουν οι Συμπράξεις Δημοσίου - Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) στα σχολεία, τονίζει την ανάγκη να εκφραστεί η αποστροφή του λαού στη μετατροπή της Παιδείας σε εμπόρευμα και επισημαίνει ότι η εργατική τάξη και η νεολαία δεν πρέπει να αφήσουν την ευκαιρία των τοπικών εκλογών ανεκμετάλλευτη, γιατί «στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές ψηφίζουμε για όλα».

«Μέσω των ΣΔΙΤ - σημειώνει στην ανακοίνωσή της η ΚΟΑ του ΚΚΕ - οι οποίες έχουν αξιοποιηθεί όλο το προηγούμενο διάστημα για να παραχωρούνται στους ιδιώτες μια σειρά σημαντικές υποδομές, (π.χ. τα λεγόμενα μεγάλα έργα) προωθείται η παράδοση των σχολικών μονάδων σε ιδιώτες - επιχειρήσεις, δηλαδή: Κατασκευή των σχολικών κτιρίων από τους ιδιώτες με μακροχρόνια σύμβαση ενοικίασής τους στο Δημόσιο! Η σύμβαση θα έχει ισχύ 25-30 χρόνια, ώστε ο επιχειρηματίας να βγάζει πολλαπλάσιο όφελος από την εκμετάλλευση των σχολείων».

Απευθυνόμενη στους εργαζόμενους, τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς, τους νέους, τους άνεργους η ΚΟΑ του ΚΚΕ συνεχίζει:

«Η κυβέρνηση της ΝΔ περιγράφει ως θρίαμβο αυτήν την εξέλιξη. Το ΠΑΣΟΚ συμφωνεί - άλλωστε επί ημερών του ξεκίνησαν οι συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Ο ΣΥΝ παρά τη διγλωσσία του όχι μόνο δε διαφωνεί, αλλά σε όλα τα όργανα που συμμετέχει (π.χ. στην Τοπική Αυτοδιοίκηση) συμπράττει και συμβάλλει ενεργά στην επικύρωση και προώθησή τους. Το ΚΚΕ προειδοποιεί: η παράδοση της Παιδείας στους ιδιώτες, μέσω και των ΣΔΙΤ, σημαίνει γενικότερο χτύπημα που θα έχει πολλαπλές αρνητικές συνέπειες στη λαϊκή οικογένεια και το μαζικό κίνημα:

Για το ΚΚΕ ένα είναι το σίγουρο: Η συγκεκριμένη μεθόδευση χρειάζεται να συναντήσει την πλέον καθολική και αποφασιστική αντιμετώπιση από το εργατικό κίνημα, τους φορείς της εκπαίδευσης, όλο το λαό. Οι συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα χρειάζεται όχι μόνο να μη νομιμοποιηθούν στη συνείδηση του λαού, αλλά και με μαζικές κινητοποιήσεις να εκφραστεί η αποστροφή του λαού στη μετατροπή της Παιδείας σε εμπόρευμα, η απαίτηση για Ενιαία Λαϊκή Παιδεία, για γενναία χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό στο 15%, για Παιδεία αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν. Ταυτόχρονα: Η εργατική τάξη και η νεολαία δεν πρέπει να αφήσει την ευκαιρία των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών να περάσει ανεκμετάλλευτη.

«Στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές ψηφίζουμε για όλα», καταλήγει στην ανακοίνωσή της η ΚΟΑ του ΚΚΕ. «Ψηφίζουμε - Ενισχύουμε - Στηρίζουμε τα αγωνιστικά ψηφοδέλτια που έχουν συγκροτήσει το ΚΚΕ, το ΔΗΚΚΙ, η Παρέμβαση Αριστερών Πολιτών, η Κομμουνιστική Ανανέωση και άλλοι ριζοσπάστες αγωνιστές σε κάθε Δήμο και στη Νομαρχία».