Κατήφορος (ΣΥΝ)διαχειριστών
Τετάρτη 3 Μάη 2006

Γρηγοριάδης Κώστας

Το γεγονός πως ο ΣΥΝ κινείται στον αστερισμό της Ευρωπαϊκής Ενωσης δεν το αρνείται ούτε ο ίδιος. Να, όμως, που ορισμένα στελέχη του ερωτοτροπούν ανοιχτά πλέον με σκέψεις, ιδέες και πολιτικές που προωθούν σε βάρος των ασφαλιστικών δικαιωμάτων η ΕΕ και οι εθνικές κυβερνήσεις της μιας ή της άλλης απόχρωσης.

Ετσι ο βουλευτής του ΣΥΝ Γ. Δραγασάκης, ζηλεύοντας τη «δόξα» στελεχών του ΠΑΣΟΚ όπως ο Α. Παπαδόπουλος, του Γκαργκάνα, αλλά και κυβερνητικών στελεχών, πήρε θέση για το Ασφαλιστικό. Και το πρώτο που βρήκε να πει είναι ότι «το σύστημα έχει πρόβλημα μακροχρόνιας βιωσιμότητας», να υιοθετήσει δηλαδή αυτό που διαλαλούν κυβέρνηση, αξιωματική αντιπολίτευση, βιομήχανοι και διεθνείς οργανισμοί όπως το ΔΝΤ, για να τρομοκρατούν τους εργαζόμενους.

Η λύση μάλιστα που προτείνει ο Γ. Δραγασάκης είναι να γίνουν τα ασφαλιστικά ταμεία μέτοχοι των μεγάλων τραπεζών. Δεν ξέρουμε αν στην Κουμουνδούρου νιώθουν άνετα με τις θέσεις του βουλευτή τους, το σίγουρο είναι ότι με τέτοιες προτάσεις θα τρίβουν τα χέρια τους οι τραπεζίτες, αλλά και η κυβέρνηση, που αν μη τι άλλο βρίσκει «πρόθυμους» και στο κόμμα του ΣΥΝ.