Το Βερολίνο στην Αθήνα!
Πέμπτη 4 Μάη 2006

Από την ταινία Lost and found
Οχι το ίδιο το Βερολίνο, βέβαια! Κομμάτι του! Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου της γερμανικής πρωτεύουσας. Η γνωστή Berlinale. Η οποία «έφτασε» και ξεκινάει σήμερα τις προβολές της σε τρεις κινηματογράφους της Αθήνας (Ιντεάλ, Αστρον, Μικρόκοσμος Prince). Στη «Berlinale της Αθήνας», όπως ονομάστηκε η εκδήλωση, θα παρουσιαστούν 50 περίπου ταινίες. Ταινίες που παίχτηκαν στα διάφορα τμήματα του δεύτερου στον κόσμο φεστιβάλ (μετά τις Κάνες) κατά πολλούς!

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ταινίες που διακρίθηκαν στο Διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ, στο Πανόραμα, στο Forum. Θα προβληθούν, επίσης, ταινίες για παιδιά και εφήβους. Θα υπάρξει, ακόμα, ένα αφιέρωμα σε «ταινίες του '50». Ταινίες που πρωταγωνιστούν μεγάλες βεντέτες του κινηματογράφου. Ανάμεσά τους και η Μελίνα Μερκούρη, στο «Ποτέ την Κυριακή». Τέλος, υπάρχει το πολύ ενδιαφέρον αφιέρωμα στο σύγχρονο γερμανικό κινηματογράφο με 11 αντιπροσωπευτικές ταινίες.

Α, να μην ξεχάσουμε! Στα πλαίσια των προβολών θα παιχτούν και θα βραβευτούν (πώς θα γινόταν αλλιώς;) και «ιδιόμορφες» ταινίες. Ταινίες που έχουν θέμα τους την ομοφυλοφιλία!

Οπως αντιλαμβάνεστε, δεν μπορεί να γίνει κανένας λόγος για κριτική. Δεν έχουμε δει το μεγαλύτερο μέρος των ταινιών και, το κυριότερο, είναι τόσες πολλές που δεν υπάρχει ο αναγκαίος χώρος! Θα περιοριστούμε, λοιπόν, στην παρουσίαση και αυτή αρκετά λιγόλογη και επιλεκτική.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ
ΠΑΝΟΡΑΜΑ
FORUM
ΤΑΙΝΙΕΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΕΦΗΒΟΥΣ
ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
ΟΙ ΝΤΙΒΕΣ

Η Τζούντι Γκάρλαντ στο «A Star Is Born»
Η Μελίνα Μερκούρη, στο «Ποτέ την Κυριακή», του Ζυλ Ντασσέν, η Μπριζίτ Μπαρντό, στο «And God Created Woman» (Ο Θεός Επλασε τη Γυναίκα), του Ροζέ Βαντίμ, η Τζούντι Γκάρλαντ στο «A Star Is Born», (Ενα Αστέρι Γεννιέται), του Τζορτζ Κιούκορ, η εκπληκτική πράγματι Αννα Μανιάνι στο περίφημο «Bellissima», του Λουκίνο Βισκόντι, η Σοφία Λόρεν στο «Too Bad, She Is Bad», του Αλεσάντρο Μπλαζίτι, η Χάριετ Αντερσον, στο πολύ καλό «Summer With Monica», (Καλοκαίρι με τη Μόνικα) και η Ινγκριτ Μπάργκμαν, στο «Journey To Italy» (Ταξίδι στην Ιταλία), του Ρομπέρτο Ροσελίνι.

Μαζί με τις Ντίβες παίζουν στις παραπάνω ταινίες πολλοί γνωστοί και καλοί ηθοποιοί: Μαρτσέλο Μαστρογιάννι, Τζορτζ Σάντερς, Βιτόριο Ντε Σίκα, Ζαν Λουί Τρενιντιάν, Τζέιμς Μέισον, Βάλτερ Κιάρι, Τίτος Βανδής, Γιώργος Φούντας.

Οι παραπάνω ταινίες, τις οποίες υπογράφουν όπως είδαμε μεγάλα ονόματα, πέρασαν, η κάθε μια για τους δικούς της λόγους, στην ιστορία του παγκόσμιου κινηματογράφου.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Φεστιβάλ ρωσικού αντιπολεμικού κινηματογράφου (2016-11-17 00:00:00.0)
Η Πολίν στην παραλία (2007-07-05 00:00:00.0)
Το Χόλιγουντ «προσέχει» ...για να «έχει» (2006-03-08 00:00:00.0)
Τα βραβεία του «Ecocinema» (2003-09-16 00:00:00.0)
Στον Τρίερ και τα «Φελίξ» (2000-12-05 00:00:00.0)
Διεθνείς ελληνικές ταινίες (1996-09-20 00:00:00.0)