Κίνηση δημαγωγίας
Κυριακή 7 Μάη 2006

Παπαγεωργίου Βασίλης

Προβλήθηκε ως «κίνηση - έκπληξη» και ως «ανατροπή», ενώ άλλοι μίλησαν για «επιλογή που στέλνει πολυσήμαντα μηνύματα». Για την προχτεσινή ανακοίνωση του Γ. Παπανδρέου μιλάμε, σύμφωνα με την οποία το ΠΑΣΟΚ θα υποστηρίξει μια μουσουλμάνα δικηγόρο, για τη θέση της υπερνομαρχίας Καβάλας - Δράμας - Ξάνθης. Κι όπως καταλαβαίνετε, τα περί έκπληξης και ανατροπής αφορούν στο θρήσκευμα της υποψήφιας υπερνομάρχη. Λες και το γεγονός αυτό θα καθορίσει αύριο τη στάση της, στο ενδεχόμενο εκλογής της και όχι η πολιτική του ΠΑΣΟΚ, το οποίο την επέλεξε και την υποστηρίζει. Λες και η επανειλημμένη εκλογή μουσουλμάνων στο θρήσκευμα βουλευτών, τόσο με το ΠΑΣΟΚ, όσο και με τη ΝΔ, περιόρισε - έστω και στο ελάχιστο - την αντιλαϊκή πολιτική των πράσινων και γαλάζιων κυβερνήσεων, τόσο πανελλαδικά, όσο και ιδιαίτερα στην περιοχή της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.

Βέβαια, όλ' αυτά είναι... ψιλά γράμματα για τους «διαμορφωτές» της κοινής γνώμης και τις κάθε λογής θεραπαινίδες της χειραγώγησης. Αλλωστε, αν ανατρέξετε μερικά χρόνια πίσω και συγκεκριμένα, όταν η τότε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ καθόρισε τη σύνθεση των υπερνομαρχιών, θα διαβάσετε στα τότε δημοσιεύματα των ίδιων εφημερίδων, που σήμερα «εκπλήσσονται», ότι η υπερνομαρχία Καβάλας - Ξάνθης - Δράμας καθορίστηκε έτσι, ώστε να αποκλείεται η εκλογή μουσουλμάνου υπερνομάρχη. Αυτό απαιτούσαν οι τότε «επικοινωνιακές» ανάγκες του ΠΑΣΟΚ.

Ας τά 'χουν όλ' αυτά υπόψη τους οι εργαζόμενοι των νομών αυτών κι ας «μαυρίσουν» τον Οκτώβρη την πολιτική, που τους έχει καταδικάσει στο κάθε φέτος και χειρότερα, όποιο θεό κι αν πιστεύει και είτε είναι γαλάζια είτε πράσινη...