ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
Τετάρτη 10 Μάη 2006

Σοφία Τηλεντζίδου
Φωτ.

Ο ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΜΠΛΑΝΑΣ ξεκίνησε την ηρωική πορεία του μαθητής, μέλος της ΟΚΝΕ και συμμετείχε σε όλους τους εργατικούς αγώνες της νεολαίας. Το 1929 δικάστηκε με το Ιδιώνυμο επειδή πήρε μέρος στο γιορτασμό των 12 χρόνων της Οχτωβριανής Επανάστασης και ύψωσε την κόκκινη σημαία στο φρούριο της Λάρισας.

Στάθηκε αφοσιωμένος στο ΚΚΕ ως την τελευταία στιγμή της ζωής του.

Πάντα με καμάρι έλεγε «η ΚΝΕ είναι συνέχεια της ΟΚΝΕ».

Για το 9ο Συνέδριο της ΚΝΕ προσφέρω 50 ευρώ.

Πάντα μπροστά με επιτυχίες η ΚΝΕ.

Αρτεμη Μπλάνα

* * *

Στη μνήμη του ΣΤΕΛΙΟΥ ΜΑΓΙΟΠΟΥΛΟΥ, μέλους του ΚΚΕ, διανοούμενου, ο οποίος πέρασε πολλά χρόνια ως πολιτικός κρατούμενος για τα σοσιαλιστικά ιδανικά και τη δράση του, προσφέρω στην ΚΟ Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ 50 ευρώ μέσω ΚΟΒ Κ.Τ.

Γιώργος Λεμονίδης

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του αγαπημένου ανιψιού μου, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗ, ο οποίος έφυγε από τη ζωή την Πρωτομαγιά του 2006, αγωνίστηκε για δικαιοσύνη, ελευθερία και πίστευε πως ο αγώνας για την ειρήνη είναι καθήκον του καθενός, προσφέρω στο ΚΚΕ 100 ευρώ, μέσω ΚΟ Θεσσαλονίκης.

Βέρα Τριανταφυλλίδου

* * *

Φωτ. 2

Στη μνήμη των πεθερικών μου ΙΩΣΗΦ και ΣΟΦΙΑΣ ΤΗΛΕΝΤΖΙΔΟΥ και του ανιψιού μου ΜΙΧΑΛΗ ΓΚΑΒΕΛΗ, ο οποίος «έφυγε» πρόωρα στα 20 χρόνια του τον Ιούλη του 2005, προσφέρω στο ΚΚΕ 20 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Καπνεργατών Θεσσαλονίκης.

Ιωσήφ Τηλεντζίδης
Χρυσούλα Τηλεντζίδου

* * *

Φωτ.

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΕΝΕΚΕΤΖΗΣ, μέλος του ΚΚΕ, συμμετείχε δραστήρια στις εκδηλώσεις του Κόμματός του ως το τέλος της ζωής του και διακρινόταν για το ήθος, την κομματικότητα και την ταξική συνείδησή του.

Εφυγε από τη ζωή στις 10 Οκτώβρη 2005.

Στη μνήμη του η κόρη του Αννα από τη Νέα Ζίχνη προσφέρει 90 ευρώ στην ΚΟΒ Νέας Ζίχνης και 10 ευρώ στο «Ριζοσπάστη», τον καθημερινό σύντροφό του.

* * *

Στη μνήμη των ανταρτών του ΕΛΑΣ και μαχητών του ΔΣΕ ΑΥΓΕΡΙΝΟ, ΚΕΡΑΥΝΟ, ΧΕΙΜΑΡΡΟ και ΚΑΜΟ, ο Χρήστος Σεχίδης προσφέρει 100 ευρώ στο «Ριζοσπάστη».

* * *

Στη μνήμη της αγωνίστριας της Εθνικής Αντίστασης ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΚΟΥΛΟΥΡΟΥΔΗ τα αδέλφια της Παναγιώτης και Σταύρος Καραντώνης προσφέρουν στο «Ριζοσπάστη» 50 ευρώ.



Αχιλλέας Μπλάνας


Γιώργος Τενεκετζής