Απίστευτοι συνδικαλιστές...
Παρασκευή 12 Μάη 2006

Γρηγοριάδης Κώστας

Ειδικευόμενη γιατρός στο νοσοκομείο του Βόλου πήγε προχτές στο Γραφείο Προσωπικού να δηλώσει ότι είναι απεργός. Εκεί της είπαν ότι δεν μπορεί να απεργήσει, παρότι η ειδικευόμενη γιατρός καλυπτόταν συνδικαλιστικά από τις αποφάσεις της ΑΔΕΔΥ και της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ).

Και σε ό,τι αφορά τους ισχυρισμούς του Γραφείου Προσωπικού, Θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν αναμενόμενοι, θεωρώντας το τελευταίο εκπρόσωπο της εργοδοσίας. Ομως, δεν ήταν μόνο το Γραφείο Προσωπικού. Η ειδικευόμενη κατέφυγε και στον πρόεδρο των Νοσοκομειακών Γιατρών του Νοσοκομείου Βόλου, που είναι στέλεχος της ΠΑΣΚ, ο οποίος όχι μόνο δεν την κάλυψε, αλλά της είπε ότι δεν ξέρει αν η ΟΕΝΓΕ έχει πάρει απόφαση για απεργία. Επίσης, η ειδικευόμενη γιατρός δεν μπορούσε να ζητήσει τη συνδρομή του σωματείου των εργαζομένων, γιατί το σωματείο δε δέχεται στις τάξεις του ειδικευόμενους γιατρούς.

Για να καταφέρει η γιατρός να δηλώσει απεργός, χρειάστηκαν τρεις ώρες. Με τέτοιο τρόπο οργανώθηκε η απεργία της 10 του Μάη από ορισμένες συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες. Γι' αυτό και οι εργαζόμενοι πρέπει να αλλάξουν τους συσχετισμούς δύναμης και να αναδείξουν ταξικές δυνάμεις στις ηγεσίες των συνδικάτων τους, που θα οργανώσουν τους αγώνες τους και θα προβάλουν διεκδικήσεις, οι οποίες θα ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες τους.