ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΖΩΝΗ
Τραμπούκοι σε εντεταλμένη υπηρεσία!

Μεταλλεργάτης της ΝΑΥΣΙ ξυλοκοπήθηκε άγρια και απρόκλητα από «μπράβο» της «ΝΑΥΣΙ», μετά την προχτεσινή κυβερνητική «φιέστα»

Πέμπτη 29 Ιούνη 2000

Από τη προχθεσινή συγκέντρωση των εργαζομένων στη Ζώνη
«Μπράβοι» ανέλαβαν δουλιά στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, προκειμένου να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους και άνεργους που παλεύουν για το μεροκάματο! Λίγο μετά την προχτεσινή «φιέστα», που διοργανώθηκε στο ναυπηγείο της «ΝΑΥΣΙ» και στην οποία συμμετείχε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Κ. Λαλιώτης μαζί με τους παρατρεχάμενούς του, o Νίκος Κατσαράκης, «μπράβος» του ιδιοκτήτη Θ. Καλογερίδη, ξυλοκόπησε άσχημα τον 26χρονο Χρήστο Κουτσούμπεη, ηλεκτροσυγκολλητή που δουλεύει στο ναυπηγείο για πάνω από οχτώ χρόνια!Ο εργατοτεχνίτης πήγε χτες το πρωί στο «Τζάνειο» Νοσοκομείο, όπου και διαπιστώθηκε ότι φέρει πολλαπλά χτυπήματα και κακώσεις!

Οι διοικήσεις τεσσάρων σωματείων της Ζώνης με ανακοίνωσή τους καταγγέλλουν τις ευθύνες της κυβέρνησης για την τρομοκρατία που μάταια επιχειρεί να επιβάλλει στη Ζώνη και στο Πέραμα. Δηλώνουν σε κάθε κατεύθυνση ότι «είμαστε σε θέση με οργανωμένο αγώνα να τσακίσουμε τη φασιστική βία και τρομοκρατία. Οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι στη Ζώνη έχουν πλούσια εμπειρία από τους αγώνες, ούτε τα ΜΑΤ ούτε το παρακράτος θα μπουν εμπόδιο στους αγώνες μας για ζωή - δουλιά - αξιοπρέπεια».

Τα σωματεία ενημερώθηκαν χτες το πρωί ότι ο νεαρός εργατοτεχνίτης, μετά τη «φιέστα» και ενώ έφευγε από το εργοστάσιο στις 3.30 μ.μ. πηγαίνοντας να πάρει τη μοτοσικλέτα του έξω από το ναυπηγείο, δέχτηκε από πίσω επίθεση από τον Νίκο Κατσαράκη που φέρει το παρατσούκλι «Λέτσος». Το παραπάνω άτομο δεν είναι εργατοτεχνίτης αλλά τραμπούκος με βεβαρημένο ποινικό μητρώο, σύμφωνα με όσα καταμαρτυρούν εργαζόμενοι. Η παρέμβαση άλλου εργαζόμενου και η διαμαρτυρία του εμπόδισαν την εν ψυχρώ δολοφονία του εργαζόμενου της ΝΑΥΣΙ! Στο «Τζάνειο» Νοσοκομείο διαπιστώθηκε ότι ο 26χρονος εργατοτεχνίτης είχε υποστεί κάκωση στον αυχένα, στο θώρακα, και στο δεξί χέρι όπου του τοποθετήθηκε νάρθηκας. Χτύπημα είχε και στο μάτι. Τόσο οι γιατροί όσο και ο ιατροδικαστής που τον εξέτασαν, διαπίστωσαν πολλαπλά χτυπήματα και κακώσεις που προκλήθηκαν με ρόπαλο ή και σίδερο. Μετά το νοσοκομείο ο 26χρονος πήγε στο Λιμεναρχείο Περάματος, όπου και επέβαλε μήνυση κατά του Νίκου Κατσαράκη.

Οπως καταγγέλλουν τα σωματεία, το εργοστάσιο της ΝΑΥΣΙ το τελευταίο διάστημα έχει μετατραπεί σε «γκέτο» και καταστρατηγούνται εργατικά δικαιώματα και νόμοι. Για να δουλεύουν χωρίς να πληρώνονται οι μόνιμοι εργαζόμενοι εδώ και ένα μήνα έχουν προσλάβει «μπράβους» ώστε να τους τρομοκρατούν.

Πριν 15 μέρες περίπου, μετά από καταγγελία του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά, έγινε συνάντηση στη Διεύθυνση της Λιμενικής Αστυνομίας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, όπου ζητήθηκε η απομάκρυνση των «μπράβων» από το εργοστάσιο. Εγιναν οι απαραίτητες συστάσεις προς τον εργοδότη της ΝΑΥΣΙ από τον διευθυντή της Λιμενικής Αστυνομίας, αλλά δεν εισακούστηκε κανείς!

«Καλούμε την κυβέρνηση - υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση - και τις αρχές να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Αυτά τα γεγονότα γυρίζουν τον τόπο μας δεκαετίες πίσω... Καλούμε την κυβέρνηση να πάρει σαφείς θέσεις και να καταδικάσει την άνανδρη δολοφονική επίθεση. Να γίνει έρευνα σε βάθος και να τιμωρηθούν οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί. Απαιτούμε την απομάκρυνση άμεσα από τη Ζώνη των πληρωμένων τραμπούκων του υποκόσμου, που δεν έχουν καμία θέση στο χώρο της δουλιάς»!