ΦΟΙΤΗΤΕΣ - ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ
Συντονισμένη απάντηση στην επίθεση

Πολύμορφες εκδηλώσεις χτες σε σχολές. Επόμενος σταθμός οι διήμερες κινητοποιήσεις 18 και 19 Μάη

Παρασκευή 12 Μάη 2006

Eurokinissi

Με εκδηλώσεις και καταλήψεις των σχολών τους οι φοιτητές, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των Συντονιστικών Αγώνα Πανεπιστημίων και ΤΕΙ της Αθήνας, συνέχισαν και χτες τις πρωτοβουλίες ενάντια στην αντιδραστική επέλαση στην ανώτατη εκπαίδευση. Το σχέδιο για το νέο νόμο πλαίσιο που δίνει τα πανεπιστήμια βορά στις επιθυμίες του μεγάλου κεφαλαίου βρέθηκε στο επίκεντρο των εκδηλώσεων που διοργανώθηκαν χτες σε σχολές. Συνολικά έγιναν 13 καταλήψεις σε σχολές από τους συλλόγους και στη διάρκεια των καταλήψεων έγιναν μία σειρά εκδηλώσεις - συζητήσεις για τη συνέχεια του αγώνα.

Ηδη, έχει αποφασιστεί ότι κλιμακώνοντας την πάλη τους οι φοιτητές την ερχόμενη Πέμπτη 18 Μάη προχωρούν σε κλεισίματα δρόμων και την Παρασκευή 19 Μάη σε πολύμορφες εκδηλώσεις και κινητοποιήσεις των συλλόγων.

Επίσης, οι φοιτητές, μετά και την προχτεσινή κινητοποίηση συζήτησαν την ανάγκη οργάνωσης της πάλης και συμπόρευσης με το ταξικό εργατικό κίνημα για την απόκρουση της επίθεσης. Στο πλαίσιο του συντονισμού φοιτητών - εργαζομένων, η Γραμματεία Αθήνας του ΠΑΜΕ και το Συντονιστικό των Φοιτητικών και Σπουδαστικών Συλλόγων προγραμματίζει για το επόμενο διάστημα πλατιά κοινή εξόρμηση σε χώρους δουλιάς και συνοικίες της Αθήνας με θέμα τις εξελίξεις στην Παιδεία. Στο πλαίσιο αυτής της κοινής δραστηριότητας, θα γίνουν εξορμήσεις από εργαζόμενους, φοιτητές και σπουδαστές στο εργοστάσιο «Αρέβα», στο «the Mall», στο «Αττικα», στο «Νότος», στην «Κόκα Κόλα», στο «Ιασώ», στην «Κοσμοτέ» και στον ΟΑΕΔ. Εξορμήσεις θα γίνουν επίσης σε Περιστέρι, Αιγάλεω, Ηλιούπολη, Ν. Ιωνία, Καλλιθέα, Πετρούπολη και αλλού.