Οι «Ροναλντίνιο» της ΕΡΤ
Σάββατο 13 Μάη 2006

ICON

«Τ' αγαπημένο μου της ΕΡΤ»...
Το σκάνδαλο είναι θεόρατο. Το παιχνίδι είναι τόσο «σικέ» που βγάζει μάτι. Η διοίκηση της ΕΡΤ ανακοίνωσε περιχαρής χτες την επίτευξη συμφωνίας με τις ΠΑΕ Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός για τη μετάδοση των αγώνων ποδοσφαίρου των δύο ομάδων από την επόμενη σεζόν. Τουτέστιν, η ΕΡΤ αγόρασε τα τηλεοπτικά δικαιώματα των δύο κορυφαίων ομάδων του πρωταθλήματος.

Αλλά πόσο τα αγόρασε; Κρατηθείτε: Ο μεν Ολυμπιακός θα εισπράξει από την (κρατική) ΕΡΤ την επόμενη διετία πάνω από 12 εκατ. ευρώ, ο δε Παναθηναϊκός περί τα 11 εκατ. ευρώ!

*

Η κομπίνα είναι απίθανη.

***

Δεν πάνε πολλά χρόνια από τότε που έσκασε η τηλεοπτική ποδοσφαιρική «φούσκα» στην Ελλάδα με την υπόθεση του «Αλφα Ντίτζιταλ» λόγω του «κόλπου» που έγινε και τότε με τα υπέρογκα ποσά για ποδοσφαιρικά τηλεοπτικά δικαιώματα. Δεν πάνε πολλά χρόνια που έσκασαν οι αντίστοιχες τηλεοπτικές ποδοσφαιρικές «φούσκες» στη Γερμανία και στην υπόλοιπη Ευρώπη.

*

Η «φούσκα» της ΕΡΤ, όταν θα σκάσει, θα 'χει κάνει μερικούς ακόμα πιο πλούσιους και ισχυρούς. Με τα λεφτά των πολλών. Που εκτός των άλλων, από τα δικά τους λεφτά - μαζί με τους προέδρους και τους ποδοσφαιρο-παράγοντες - επιδοτούνται, τελικά, και οι «ιδιωτικοί στρατοί» των ΠΑΕ.

Που σημαίνει ότι είναι καιρός, αντί να παρακολουθούν διάφορες «συμμορίες» να διασύρουν την έννοια ποδόσφαιρο - όπως αυτοί οι «ορίτζιναλ» αλήτες του «Ιεράπετρα» - να αντιδράσουν. Μπας και περισωθεί τίποτα. Κι από «τα μυαλά μας» που τα θέλουν «στα κάγκελα» και από το ποδόσφαιρο.

Ειδάλλως, υπάρχει και η «λύση» του «καναπέ». Ηγουν, αυτοί, οι πολλοί, είτε τηλεφωνούν, είτε βάζουν βενζίνη, είτε πάνε αφελώς να πνίξουν τη φτώχεια τους στα ΠΡΟ-ΠΟ, πάντα η τάξη του Βαρδινογιάννη και του Κόκκαλη «τα παίρνει». Ε, τώρα θα τους «τα παίρνουν» ο Κόκκαλης κι ο Βαρδινογιάννης κι όταν θα βλέπουν τηλεόραση!