ΝΑΟΥΣΑ
Συλλαλητήριο στις 18 του Μάη

«Οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι δεν έχουν ανάγκη από τις "ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης" των κομμάτων του ευρωμονόδρομου», τονίζει σε ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Νάουσας

Σάββατο 13 Μάη 2006

Motion Team

Στους δρόμους ξανά στις 18 του Μάη εργαζόμενοι και άνεργοι της Νάουσας
Με πανναουσαϊκό συλλαλητήριο την επόμενη Πέμπτη, 18 του Μάη, που αποφάσισε το Εργατικό Κέντρο Νάουσας (ΕΚΝ), οι εργαζόμενοι και οι απολυμένοι της πόλης κλιμακώνουν την πάλη τους ενάντια στην πολιτική της ανεργίας, της φτώχειας, της ελαστικοποίησης των εργασιακών σχέσεων, της παροχής νέων κινήτρων και προνομίων στο κεφάλαιο. Για την ίδια μέρα, στο πλαίσιο του συντονισμού των εργαζομένων του κλάδου για την ανεργία, η ΟΕΚΙΔΕ έχει ήδη εξαγγείλει πανελλαδική κινητοποίηση στη 1.30 μ.μ. στην πλατεία Βάθης και πορεία προς το υπουργείο Απασχόλησης.

Από τη συνεδρίαση του ΕΚΝ, όπου αποφασίστηκε η πανναουσαϊκή κινητοποίηση, αποχώρησε η ΔΑΚΕ, υπερασπιζόμενη την κυβερνητική επιλογή να υπαναχωρήσει από την αρχική της δέσμευση για συνταξιοδότηση μερίδας των απολυμένων κλωστοϋφαντουργών και να προχωρήσει τελικά σε αδιευκρίνιστης διάρκειας επιδότησή τους. Οι εκπρόσωποι της (Π)ΑΣΚΕ, που βιάστηκαν να πανηγυρίσουν προκαταβολικά για τη «γενναιότητα» της κυβέρνησης και τελικά εκτέθηκαν και από την τελική απόφαση αλλά και από τους προσωπικούς τους χειρισμούς μέσα στα εργοστάσια, αναγκάστηκαν να αναδιπλωθούν. Μάλιστα, κατήγγειλαν τη ΓΣΕΕ και όσους εναντιώθηκαν στην τροπολογία της πρόωρης συνταξιοδότησης και έστρωσαν το έδαφος για την υπαναχώρηση.

Με ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Νάουσας σημειώνει: «Καταδικάζουμε τον εμπαιγμό της κυβέρνησης καθώς και τα παιχνίδια τα οποία παίχτηκαν στις πλάτες των εργαζομένων και ήταν σε πλήρη σύμπλευση με τη στάση του ΠΑΣΟΚ και της ΓΣΕΕ, που πολέμησαν από την αρχή την τροπολογία της πρόωρης συνταξιοδότησης, βοηθώντας έτσι την κυβερνητική υπαναχώρηση. Οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι δεν έχουν ανάγκη από τις "ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης" των κομμάτων του ευρωμονόδρομου που υπαγορεύει η ΕΕ με τη στρατηγική της Λισαβόνας».

Και ξεκαθαρίζει πως οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι της Νάουσας με μπροστάρη το Εργατικό Κέντρο συνεχίζουν τον αγώνα διεκδικώντας: Πλήρη σταθερή δουλιά για όλους, 7ωρο-5ήμερο-35ωρο, επιδότηση όλων των ανέργων με 1.050 ευρώ το μήνα για όσο είναι άνεργοι, αναγνώριση του χρόνου της ανεργίας ως συντάξιμου, πλήρη συνταξιοδότηση όλων των απολυμένων κλωστοϋφαντουργών ανεξαρτήτου ορίου ηλικίας με 7.500 ένσημα.