ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Πλατιά εξόρμηση για την ανεργία

Με στόχο τη μαζική συμμετοχή των απολυμένων από τα εργοστάσια της περιοχής στην πανελλαδική κινητοποίηση της ΟΕΚΙΔΕ στην Αθήνα, την Πέμπτη, στις 13.30 στην πλατεία Βάθης

Τρίτη 16 Μάη 2006

Motion Team

Οπως οι συνάδελφοί τους στη Νάουσα, έτσι και οι απολυμένοι της ΗΛΙΟΦΙΝ ζουν από πρώτο χέρι τις συνέπειες της πολιτικής που τους πέταξε στο δρόμο
«Λεφτά υπάρχουν όχι μόνο για πρόωρες συνταξιοδοτήσεις σε εξαιρετικές περιπτώσεις, αλλά και για τη μείωση του ορίου συνταξιοδότησης για όλους τους εργάτες. Για την αύξηση του επιδόματος ανεργίας στο επίπεδο ανθρώπινης διαβίωσης. Αρκεί να υπάρχει ο ταξικά προσανατολισμένος αγώνας των εργαζόμενων που θα τα αποσπάσει από τα υπερκέρδη των βιομηχάνων και τις κυβερνήσεις που τους υπηρετούν για να διατεθούν υπέρ των εργαζόμενων». Τα παραπάνω σημειώνει η τοπική Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ σε ανακοίνωση με την οποία μέσα από πλατιά εξόρμηση απευθύνεται στους εργαζόμενους των κλειστών εργοστασίων και καλεί σε οργάνωση, κλιμάκωση και συντονισμό του αγώνα τους στο πλάι του ταξικού κινήματος. Αυτή την περίοδο τα στελέχη του ΠΑΜΕ πραγματοποιούν εξορμήσεις στους εργαζόμενους από τα κλειστά εργοστάσια της Κλωστοϋφαντουργίας, του Ιματισμού και του Δέρματος (ΗΛΤΕΞ, ΠΡΩΤΕΞ, ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ, ΗΛΙΟΦΙΝ, ΕΡΓΚΟΤΕΞΤΙΛ, ΒΟΥΛΙΝΟΣ) και οργανώνουν τη μαζική συμμετοχή τους στην πανελλαδική κινητοποίηση της ΟΕΚΙΔΕ στις 18 Μάη στην Αθήνα.

Παράλληλα με την ανακοίνωσή της η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ αποκαλύπτει το βρώμικο παιχνίδι που έπαιξαν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΝ, ΓΣΕΕ στις πλάτες όλων των εργαζομένων με αφορμή τις εξελίξεις για την τροπολογία της πρόωρης συνταξιοδότησης για ορισμένους από τους απολυμένους κλωστοϋφαντουργούς της Νάουσας. Και καλεί τους εργαζόμενους να τους γυρίσουν την πλάτη.

Χτες το απόγευμα, σε Γενική τους Συνέλευση, και οι απολυμένες εργάτριες της «Σεξ Φορμ» καταδίκασαν την κοροϊδία της τροπολογίας σε βάρος των συναδέλφων τους στη Νάουσα και αποφάσισαν τη μαζική τους συμμετοχή στη μεθαυριανή πανελλαδική κινητοποίηση της ΟΕΚΙΔΕ.

Ταξική πάλη η δύναμη της εργατικής τάξης

Σε μαζικό ενωμένο, συντονισμένο αγώνα όλων των εργαζομένων κόντρα στην εφαρμοζόμενη πολιτική και τα κόμματα που την υλοποιούν, κάλεσαν τα στελέχη του ΚΚΕ, τους εργαζόμενους στα «Κλωστήρια Ναούσης» (πρώην ΟΤΤΟ Εβρος) στην Αλεξανδρούπολη. Χτες το πρωί κλιμάκιο του ΚΚΕ αποτελούμενο από τα μέλη της ΚΕ Δημήτρη Κρεωνά και Σούλα Βλησίδου, και τον Τάσο Βλησίδη, γραμματέα της ΝΕ Εβρου του ΚΚΕ, μίλησαν με τους εργαζόμενους του εργοστασίου του Λαναρά που σήμερα - μετά από ένα χρόνο υπολειτουργίας του εργοστασίου - βρίσκονται αντιμέτωποι με τις απολύσεις που σχεδιάζει η εργοδοσία.

Μιλώντας στους εργαζόμενους ο Δ. Κρεωνάς εξέφρασε τη συμπαράσταση του ΚΚΕ στα δίκαια αιτήματά τους και στον αγώνα τους για να μη γίνει καμία απόλυση. Και τους κάλεσε να προχωρήσουν σε συντονισμό της πάλης τους με τους υπόλοιπους εργαζόμενους του ομίλου, του κλάδου, όλων των κλειστών επιχειρήσεων.