ΑΠΕΡΓΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ
Υπόθεση κάθε Ελληνα και μετανάστη εργάτη

Ξεκινάνε οι εξορμήσεις στα γιαπιά και τα εργοτάξια για την απεργιακή κινητοποίηση στις 30 του Μάη

Τρίτη 16 Μάη 2006

Eurokinissi

Να «οργώσουν» τους τόπους δουλιάς ετοιμάζονται οι οικοδόμοι, για να μη μείνει κανείς εργάτης αμέτοχος στη μάχη της απεργίας
«Κλιμακώνουμε τους αγώνες μας ενάντια στην επίθεση του κεφαλαίου, των εργοδοτών, των κατασκευαστικών εταιριών, των κομμάτων της πλουτοκρατίας, της αντιλαϊκής πολιτικής που αυξάνει τη φτώχεια και την εξαθλίωση της εργατικής οικογένειας για να πλουτίσουν οι κεφαλαιοκράτες. Ρίχνουμε όλες μας τις δυνάμεις για την υπογραφή των κλαδικών συμβάσεων. Είναι υπόθεση κάθε συνδικάτου. Είναι υπόθεση κάθε οικοδόμου, όλων των εργαζομένων στις κατασκευές. Εμείς με τη δουλιά μας, με το μόχθο μας, παράγουμε τον πλούτο και διεκδικούμε να ζήσουμε καλύτερα».

Σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, τα παραπάνω στην κεντρική ανακοίνωση που κυκλοφόρησε και τις επόμενες μέρες θα μοιραστεί σε κάθε γιαπί, σε κάθε εργοτάξιο, η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των προετοιμασιών, με στόχο κάθε Ελληνας και μετανάστης οικοδόμος να αναλάβει το δικό του πόστο για την επιτυχία της πανελλαδικής, πανοικοδομικής απεργίας στις 30 Μάη.

«Η συμφωνία της ΓΣΕΕ με τους βιομήχανους για την εξευτελιστική σύμβαση των 77 λεπτών έχει γίνει, όπως αναμενόταν, ο πιλότος για τις κλαδικές συμβάσεις. Οι εργοδότες, αποθρασυμένοι απ' αυτήν την εξέλιξη, επιδιώκουν να καθηλώσουν και τις κλαδικές γύρω απ' αυτήν.

Η συνάντηση της Ομοσπονδίας μας με τους εργοδότες έδειξε τις προθέσεις τους. Με τον αέρα που τους έδωσε η υπογραφή της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, μιλούν για αυξήσεις πείνας. Εκφράζοντας τα αισθήματα, την αγανάκτηση και τις ανάγκες της επιβίωσης της οικογένειας κάθε οικοδόμου, τους απαντήσαμε: Μας προκαλείτε!», τονίζει η Ομοσπονδία.

Κι η ανακοίνωση συνεχίζει: «Μας προκαλείτε, γιατί ο πλούτος που συσσώρευσαν οι κατασκευαστικές εταιρίες, οι εργολάβοι, από την εκμετάλλευση των εργαζομένων στον κλάδο, είναι τεράστιος. Μας προκαλείτε και την πρόσκληση δε θα την αφήσουμε αναπάντητη. Απαντάμε στην πρόκληση των εργοδοτών, της κυβέρνησης και των συμβιβασμένων ηγεσιών του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού, με 24ωρη πανελλαδική απεργία, την Τρίτη 30 Μάη και κλιμάκωση του αγώνα μας».

Εκδήλωση για την Κοινωνική Ασφάλιση

Στα πλαίσια της προετοιμασίας της απεργίας, παράλληλα με τις εξορμήσεις, η Ομοσπονδία, μαζί με το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, διοργανώνουν εκδήλωση για τις εξελίξεις στο σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης, την Πέμπτη 25 Μάη, στις 6.30 μ.μ., στο θέατρο ΠΕΡΟΚΕ. «Σημαίνουμε συναγερμό τώρα. Κανένας οικοδόμος, κανένας εργάτης δεν μπορεί να "κοιμάται" ήσυχος. Οργανώνουμε την αντίστασή μας. Η αντιασφαλιστική επίθεση δε θα περάσει», σημειώνουν στο κοινό τους κάλεσμα.