ΛΕΣΒΟΣ
Με τη νεολαία να δίνει το ρυθμό
Τετάρτη 17 Μάη 2006

Από την Πορεία Ειρήνης στη Λέσβο
Με μαζική συμμετοχή εκατοντάδων φιλειρηνιστών απ' όλο το νησί και αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα, πραγματοποιήθηκε, την περασμένη Κυριακή 14 Μάη Πορεία Ειρήνης από την Παναγιούδα στην πόλη της Μυτιλήνης.

Εντονη ήταν η παρουσία της νεολαίας του νησιού, που έδωσε και το στίγμα με τα δυναμικά αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα καθ' όλη τη διάρκεια της πορείας από το ξεκίνημά της από την Παναγιούδα στις 7 το απόγευμα. Εκεί μίλησε η Μαρία Τουρβαλή, από την Επιτροπή Ειρήνης Λέσβου, η οποία κατάγγειλε τα ιμπεριαλιστικά εγκλήματα και τις επεμβάσεις των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ σε βάρος λαών και χωρών που αντιστέκονται στα ιμπεριαλιστικά σχέδια.

Δίνοντας το στίγμα και τη συνέχεια του αγώνα, η ομιλήτρια, όπως και όλοι οι συμμετέχοντες, υπογράμμισε πως είμαστε σήμερα παρόντες και θα είμαστε πάντα μπροστά στον αντιιμπεριαλιστικό αγώνα για να εμποδίσουμε τα σχέδια για την προετοιμαζόμενη επέμβαση στο Ιράν και όπου αλλού, ενώ κάλεσε την κυβέρνηση να ανταποκριθεί στα αντιιμπεριαλιστικά - φιλειρηνικά αισθήματα του ελληνικού λαού και να μη δώσει «γη, θάλασσα και αέρα» στους ιμπεριαλιστές για τους πολεμικούς τους τυχοδιωκτισμούς, να κλείσουν τη βάση της Σούδας και να επιστρέψουν οι Ελληνες φαντάροι στην πατρίδα. Η πορεία των φιλειρηνιστών έγινε δεκτή με ενθουσιασμό και συνθήματα από πλήθος ακόμα Μυτιληνιών που είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία Σαπφούς όπου κατέληξε η πορεία.

«Παρών» στην πορεία έδωσαν, εκτός από τον βουλευτή του ΚΚΕ Σταύρο Σκοπελίτη, οι δήμαρχοι Αγιάσου Χρύσανθος Χατζηπαναγιώτης και Αγίας Παρασκευής Αλέκος Ευαγγελινός, ο υποψήφιος νομάρχης Λέσβου Βαγγέλης Παλαιολόγος, εκπρόσωποι μαζικών φορέων κ.ά.