ΦΟΙΤΗΤΕΣ - ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ
Μαζί με τους εργαζόμενους κόντρα στην ιδιωτικοποίηση

Με κλείσιμο δρόμων συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις σήμερα οι φοιτητές. Συλλαλητήριο αύριο στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια

Πέμπτη 18 Μάη 2006

Από τη χτεσινή εξόρμηση ενημέρωσης του Συντονιστικού και του ΠΑΜΕ στο εργοστάσιο «ΑΡΕΒΑ»
Κλιμακώνουν πολύμορφα τις κινητοποιήσεις τους ενάντια στο νόμο - πλαίσιο ιδιωτικοποίησης των Πανεπιστημίων οι φοιτητές και οι σπουδαστές, διεκδικώντας ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση στην υπηρεσία των αναγκών του λαού. Στο πλαίσιο της δράσης του Συντονιστικού Αγώνα Φοιτητικών και Σπουδαστικών Συλλόγων, για σήμερα έχουν προγραμματιστεί κλείσιμο δρόμων και ενημέρωση των διερχόμενων για τις αναδιαρθρώσεις που επιχειρούνται στην Ανώτατη Εκπαίδευση και τη στόχευσή τους.

Φοιτητές και σπουδαστές έχουν αποφασίσει να κλείσουν το μεσημέρι συμβολικά τις οδούς Σόλωνος, Πατησίων, Καβάλας, Πέτρου Ράλλη και Ούλωφ Πάλμε. Σε κλείσιμο της Εγνατίας προχωρούν και στη Θεσσαλονίκη φοιτητές και σπουδαστές που θα συγκεντρωθούν στις 11 το πρωί στην πλατεία Χημείου.

Αύριο, Παρασκευή, στις 12 το μεσημέρι πραγματοποιείται συλλαλητήριο στα Προπύλαια, ενώ σε συνεχείς κινητοποιήσεις όλη τη βδομάδα καλούν τα Συντονιστικά Αγώνα των ΑΕΙ και των ΤΕΙ.

Μέχρι χτες, αποφάσεις για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις έχουν πάρει οι φοιτητικοί σύλλογοι Παντείου, Μαθηματικού, Φυσικού, Νομικής, Γεωπονικής, ΕΜΜΕ, ΑΣΟΕΕ, Μεταλλειολόγων, Τοπογράφων, Μηχανολόγων, Χημικών Μηχανικών, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Αρχιτεκτόνων, Μαθηματικού και τα ΔΣ των συλλόγων Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών και Σχολής Γραφικών Τεχνών και Καλλιτεχνικών Σπουδών του ΤΕΙ Αθήνας.

Εξορμήσεις σε χώρους δουλιάς

Εμείς και οι συμφοιτητές μας είμαστε παιδιά δικά σας... Εσείς βιώνετε τα προβλήματα καθώς κρατάτε τον κουμπαρά της οικογένειας, καταλαβαίνετε πώς είναι να πληρώνεις για φροντιστήρια, ενοίκια, φαγητό, βιβλία, ξέρετε ότι είναι ανυπόφορο το κόστος... Ηδη συμφοιτητές μας εργάζονται σε τέτοια εργοστάσια, είναι συνάδελφοί σας και άλλοι θα γίνουν αύριο... Είναι αναγκαία η συμπόρευση, να σηκώσουμε ψηλά τη σημαία του αγώνα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση, τους ταξικούς φραγμούς, την ασυδοσία του κεφαλαίου...

Με τα παραπάνω λόγια, εκπρόσωποι του Συντονιστικού Αγώνα Πανεπιστημίων από κοινού με συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ επισκέφτηκαν χτες το εργοστάσιο «ΑΡΕΒΑ» και ενημέρωσαν τους εργάτες για τον αγώνα φοιτητών και σπουδαστών ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των πανεπιστημίων που φέρνει ο νέος νόμος - πλαίσιο και η αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος. Ταυτόχρονα εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους στον αγώνα των εργαζομένων του εργοστασίου που βρίσκονται αντιμέτωποι με την επιδίωξη της εργοδοσίας να πετάξει στο δρόμο περισσότερους από 100 εργαζομένους. Οι φοιτητές κάλεσαν τους εργαζόμενους να σηκώσουν ψηλά τη σημαία του αγώνα, να απαντήσουν με ενιαίο αγώνα στην επίθεση στα δικαιώματα της εργατικής τάξης στη μόρφωση και τη δουλιά με δικαιώματα.

Οι εργάτες με μεγάλη προσοχή άκουσαν τον εκπρόσωπο του Συντονιστικού να τους ενημερώνει για όλα όσα πρόκειται να συμβούν στην τσέπη της λαϊκής οικογένειας με βάση το νέο νόμο - πλαίσιο, για όλα όσα αυτός ο νόμος επιφέρει στη χειροτέρευση των όρων εργασίας, που με ακόμα μεγαλύτερη σφοδρότητα θα πλήξουν τη νέα βάρδια της εργατικής τάξης.

Οι κοινές εξορμήσεις του ΠΑΜΕ και των Συντονιστικών συνεχίζονται σήμερα σε εργασιακούς χώρους και σε εργατογειτονιές.