Τα άνεργα...
Σάββατο 20 Μάη 2006

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΑΝ ΕΙΣΤΕ ΑΝΕΡΓΟΙ, σας πληροφορούμε το λόγο που δεν έχετε δουλιά: Απλούστατα, είστε τεμπέληδες και δε θέλετε να δουλέψετε! Δεν το λέμε εμείς, ο αρμόδιος υφυπουργός Εργασίας το είπε χτες στη Βουλή...

Και δεν είπε μόνον αυτό. Δήλωσε, ακόμη, ότι έχει καταφέρει να μειώσει κατά 100.000 την καταγεγραμμένη ανεργία κι έδωσε την εντύπωση, ότι έχει βάλει στόχο να ...μας βάλει όλους σε τάξη. Με άλλα λόγια, να μας εμφυσήσει τη διάθεση για εργασία και να μηδενίσει την ανεργία.

Εχει βρει και το απαραίτητο κόλπο: Αντί να δίνει λεφτά ο ΟΑΕΔ σε ανέργους για να κάθονται άπρακτοι, επιδοτεί τους εργοδότες με εκατομμύρια ευρώ για να ενθαρρυνθούν να κάνουν προσλήψεις, μια και ...«δε βγαίνουν» από μόνοι τους.

Τους απαλλάσσει και από κάτι περιττά βάρη, όπως η Κοινωνική Ασφάλιση και η τήρηση του 8ωρου, οπότε η «ανάπτυξη» τρέχει με ταχύτατους ρυθμούς.

Φυσικά, δίνονται σε κάποιους και τα επιδόματα ανεργίας. Οπότε έχουν την ευκαιρία επί έναν ολόκληρο χρόνο να ζουν και να ψάχνουν για δουλιά, έχοντας στην τσέπη το τεράστιο ποσό των 329 ευρώ το μήνα, με το οποίο, ως γνωστόν, ζει κανείς πλουσιοπάροχα.

Αλήθεια, γιατί ο υφυπουργός δεν πάει μια βόλτα κατά τη Νάουσα ή τις περιοχές όπου τα λουκέτα επιδοτούμενων επιχειρηματιών πέφτουν το ένα μετά το άλλο, να απαριθμήσει τα επιτεύγματά του;

Μάλλον βρίσκει ευκολότερο, και σαφώς λιγότερο επικίνδυνο, να τα λέει όλα αυτά είτε από το βήμα της Βουλής είτε από τις πολυθρόνες των τηλεοπτικών στούντιο, όπου φιλοξενείται συχνότατα.

ΜΑΛΙΣΤΑ, ΤΩΡΑ ΣΥΝΕΝΝΟΗΘΗΚΑΜΕ. Μετά την εξήγηση του Β. Πολύδωρα για την υπόθεση των Πακιστανών, σύμφωνα με την οποία «οι Πακιστανοί επιδίδονται στο σπορ να απάγει ο ένας τον άλλον», όλα ξεκαθάρισαν, και κυρίως η στάση της κυβέρνησης.


Γρηγοριάδης Κώστας

Οχι πως μας κάνουν εντύπωση τέτοιες δηλώσεις. Εχουν τον ίδιο βαθμό υποκρισίας με αυτόν που επιδεικνύουν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, όταν τους καταγγέλλονται κατάμουτρα οι συμφωνίες που έχουν υπογράψει για τη δράση μυστικών υπηρεσιών στη χώρα, κι αυτοί κάνουν πως δεν ακούνε και δε βλέπουν...