ΠΟΛΟ - ΕΘΝΙΚΟΣ
Ξανά στην κορυφή
Τρίτη 23 Μάη 2006

Eurokinissi

Επιστροφή στην κορυφή του πόλο είχαμε για τον Εθνικό
Χρειάστηκαν δώδεκα χρόνια προσπάθειας για να επιστρέψει στην κορυφή. Χρειάστηκαν 5'' αγωνίας, που κινδύνευσε να χαθεί το όνειρο. Και αυτό που σίγουρα χρειάστηκε ο Εθνικός ήταν η απόκρουση του τερματοφύλακά του Καραμπέτσου, στο πέναλτι του Θεοδωρόπουλου, λίγο πριν το φινάλε του πέμπτου τελικού. Οι «κυανόλευκοι» νίκησαν στον Πειραιά τον Ολυμπιακό με 7-6 στην παράταση και αυτό ήταν. Με 3-2 νίκες κατέκτησαν τον φετινό τίτλο του πρωταθλητή, επιστρέφοντας εκεί όπου ήταν πριν από 12 χρόνια. Ας σημειωθεί μάλιστα ότι για άλλη μια φορά στη φετινή σειρά των τελικών αυτοί που χαμογέλασαν ήταν οι φιλοξενούμενοι (έστω και τυπικά, αφού οι δυο ομάδες έχουν κοινή έδρα).

Οι «ερυθρόλευκοι» πάντως χτύπησαν στα ίσια το παιχνίδι μέχρι τέλος, αν και παρατάχθηκαν χωρίς τον τραυματία Θωμάκο και από τα τελευταία λεπτά της κανονικής διάρκειας έχασαν σταδιακά με τρεις αποβολές τους Χατζηθεοδώρου (στοίχισε ιδιαίτερα η απουσία του), Σχίζα, Ψύχο και Ν. Κόχειλα. Μάλιστα, έτσι όπως εξελίχτηκαν τα πράγματα, θα μπορούσε να πάει το παιχνίδι στα πέναλτι, αλλά ο Καραμπέτσος σταμάτησε τις ελπίδες.

Τα οκτάλεπτα: 2-2, 1-2, 2-0, 1-2 (6-6). Παράταση: 0-0, 0-1. Ολυμπιακός: Νίκιτς 1, Θεοδωρόπουλος 1, Χατζηθεοδώρου 4. Εθνικός: Βλοντάκης 1, Μάζης 2, Σμιθ 1, Χατζηκυριακάκης 2, Μυλωνάκης 1.