Το πραγματικό πρόσωπο του «Βήματος»
Τρίτη 23 Μάη 2006

Γρηγοριάδης Κώστας

Το «Βήμα» για μια ακόμα φορά έδειξε το πραγματικό πρόσωπό του. Την Κυριακή, ως αφιέρωμα στη μνήμη του Χαρίλαου Φλωράκη, επέλεξε να προβάλει ένα κείμενο, που το ίδιο και ο συντάκτης του ο κ. Σταυρόπουλος ξέρουν από πού το έχουν και από πού «κρατάει η σκούφια του».

Νομίζοντας πιθανόν ότι έτσι θα βρουν άλλη μια ευκαιρία να συκοφαντήσουν το ΚΚΕ και να σπιλώσουν τη μνήμη του Χαρίλαου Φλωράκη, αφού το ΚΚΕ δεν μπορεί ούτε να επιβεβαιώσει ούτε να διαψεύσει την ύπαρξη του κειμένου, ούτε και - εάν όντως υπάρχει - το ακριβές περιεχόμενό του, όπως και αν αποδίδεται πιστά σε όλα τα σημεία του το κείμενο αυτό, αφού δε βρίσκεται στην κατοχή του, στο αρχείο του.

Μάλιστα επέλεξαν ως μέρα δημοσίευσής του, τον ένα χρόνο από το θάνατο και ανήμερα του πολιτικού μνημόσυνου του συντρόφου Χαρίλαου Φλωράκη, που οργάνωσε η Κεντρική Επιτροπή του Κόμματος στον Αϊ-Λιά στη Ραχούλα Καρδίτσας.

Εμείς το ξέρουμε, δε μας εκπλήσσει το γεγονός. Πολλοί από αυτούς - και δημοσιογράφοι του «Βήματος» - που παρίσταναν κατά διαστήματα τον «καλό» και το «φίλο» του σ. Χαρίλαου, τώρα που δεν μπορεί να απαντήσει από το μνήμα, βρίσκουν ευκαιρία να χύσουν τη χολή τους... Δείχνουν και έτσι το πραγματικό τους πρόσωπο.