ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗ ΣΤΗ «ΒΑΚΕΝΧΟΥΤ»
Ταξικό ανάχωμα στη συνδικαλιστική δίωξη

Εκπρόσωποι συνδικάτων της Αθήνας που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ βρέθηκαν χτες στην πύλη της εταιρίας, απαιτώντας την ανάκληση της προκλητικής απόλυσης

Πέμπτη 25 Μάη 2006

Χέρι χέρι, η ανακοίνωση της Γραμματείας Αθήνας του ΠΑΜΕ περνάει στα χέρια των εργαζομένων της «Βάκενχουτ»
«Ηρθαμε να συμπαρασταθούμε στον άδικα απολυμένο συνδικαλιστή Πέτρο Κεφαλά... Πρέπει να τσακίσουμε την τρομοκρατία που θέλουν να περάσουν ενάντια στα ταξικά συνδικάτα, τα συνδικάτα που δε συμβιβάζονται, που δεν κάνουν αυτό που θέλει ο εργοδότης, που αγωνίζονται για τον εργαζόμενο...».

Μιλώντας απ' την ντουντούκα προς τους εργαζόμενους της WACKENHUT (Βάκενχουτ) που έφταναν στη δουλιά, ο Φώτης Δράκος μετέφερε το χαιρετισμό των μελών του Συνδικάτου Επισιτισμού - Τουρισμού Αθήνας. «Είναι υπόθεση όλων μας. Η εργοδοσία προσπαθεί να σταματήσει το κίνημα που αναπτύσσεται...», τόνισε, με τη σειρά της, εκ μέρους των Ξενοδοχοϋπαλλήλων της Αθήνας, η Γεωργία Φλούδα, ενώ ο Τάκης Τζαβάρας απ' την Ενωση Λογιστών πρόσθεσε: «Θα συνεχίσουμε με την ίδια ένταση που σήμερα απαντάμε στην εργοδοσία...».

Αντιπροσωπείες ακόμα απ' τα ταξικά συνδικάτα των Κλωστοϋφαντουργών, Εμποροϋπαλλήλων, Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Χαρτεργατών, των εργαζομένων στη ΣΟΦΤΕΞ, στις Ιδιωτικές Κλινικές, μαζί με συνδικαλιστές από τη Γραμματεία Αθήνας του ΠΑΜΕ βρέθηκαν χτες το πρωί στις πύλες της WACKENHUT με καθαρό το μήνυμα προς κάθε πλευρά: Η τρομοκρατία δε θα περάσει, των εργατών η πάλη θα τη σπάσει!

Χτυπάνε όσους δεν είναι «του χεριού τους»

«Τύφλωσαν» με μπογιά τις κάμερες παρακολούθησης, άφησαν συνθήματα γραμμένα με κόκκινο σπρέι στους τοίχους και την γκαραζόπορτα, «έστησαν» κουβέντες με τους εργαζόμενους, για την αναγκαιότητα να αντιδράσουν, να αντιπαλέψουν τις διώξεις των συνδικαλιστών, την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης. Επειδή είναι καθαρό ότι η τρομοκρατική απόλυση του συνδικαλιστή Πέτρου Κεφαλά, μέλους της διοίκησης του επιχειρησιακού σωματείου της WACKENHUT, γγ του Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας και στελέχους του ΠΑΜΕ, με την ενεργοποίηση του άρθρου 15 του Ν. 1264/1982, ανοίγει διάπλατα νέους δρόμους για την αυθαίρετη δράση κάθε εργοδότη, ώστε να μπορεί ανενόχλητος να απολύει όποιον «δεν είναι του χεριού του».

Μέχρι την ανάκληση της απόλυσης

Γι' αυτό και οι ταξικές δυνάμεις θα πολλαπλασιάσουν τις πρωτοβουλίες τους αποφασιστικά και πολύμορφα, απαιτώντας την άμεση ανάκληση της απόλυσης. Ηδη, ψηφίσματα και ανακοινώσεις καταδίκης της συνδικαλιστικής δίωξης έχουν εκδώσει, ανάμεσα σε άλλους, η ΓΣΕΕ, το Συνδικάτο Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών, ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, το Σωματείο Εργαζομένων Καζίνου - Ξενοδοχείου και Τελεφερίκ Πάρνηθας και το Σωματείο Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών.

Ενώ ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας έχει από την πρώτη στιγμή καλέσει το επιχειρησιακό σωματείο της WACKENHUT και την Ομοσπονδία Υπαλλήλων Προσωπικού Ασφαλείας να συνεδριάσουν έκτακτα και να προκηρύξουν 24ωρη απεργία ενάντια στις απολύσεις και το χτύπημα της συνδικαλιστικής δράσης.